USAs president George W. Bush har bedt Russland om å få slutt på kampene med Georgia etter at russiske styrker trekker dypere inn i landet og ignorerer vestlige oppfordringer om stans, melder Reuters.

Les også: Frykter angrep på hovedstaden

Georgia vil ikke gi seg
Georgias president Mikheil Saakashvili sier til Sky News at har gjort alt de kan for å forsøke å få en fredelig løsning på krisen i Kaukasus. Han forteller at Georgia ikke vil gi etter for russisk press.

- Vår nasjon nekter å gi opp vår frihet, og kommer ikke til å overgi oss til Russland, sier Saakashvili.

Presidenten sier at selv om Georgia ikke har så mange tanks og fly som Russland, har de en samlet nasjon, demokrati og frihet.

- Det georgiske folk har tydelig vist at vi vil kjempe for disse idealene, sier han.

Georgia har underskrevet et forslag om våpenhvile, men Russland nekter å signere.

Les saken her: Nekter å signerer våpenhvile

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bush oppfordrer Russland til å godta det georgiske forslaget om våpenhvile.

- Russland har invadert en suveren stat og truer dets demokratisk valgte regjering. Slikt er uakseptabelt i det 21. århundre, sier Bush ifølge Reuters.

Les mer: USA advarer Russland

Presidenten sier det virker som om Russland ønsker å velte den georgiske regjeringen og avsette Georgias president Mikheil Saakashvili.

Russlands statsminister Vladimir Putin mener amerikanske diplomater fortsatt tenker som de gjorde under den kalde krigen.

- Den kalde krigen er over for lenge siden, men mentaliteten ser ut til å ha blitt igjen hos flere amerikanske diplomater. Det er en skam, sier Putin ifølge Reuters.

Eskalerer stadig
Kampene i Georgia begynte torsdag da Georgia sendte styrker for å gjenerobre utbryterregionen Sør-Ossetia. Sør-Ossetia betegner seg selv som uavhengige, men er ikke internasjonalt anerkjent. Russland støtter imidlertid Sør-Ossetias uavhengighet, og mange av innbyggerne har fått russisk statsborgerskap.

USA har gått ut og offisielt erklært at de støtter Georgias suverenitet, og ber Russland om å trekke seg ut av kampene.

Konflikten har eskalert stort i løpet av krigens første dager, og mandag ba Georgia om internasjonal hjelp og sa de ville trekke sine tropper tilbake for å beskytte hovedstaden Tbilisi.

Bakgrunnsinfo: Konflikten mellom Georgia og Sør-Ossetia

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag