Gå til sidens hovedinnhold

- Som russisk rulett

Sveits er ute av VM – uten å slippe inn mål.

SVEITS-UKRAINA 0-0: (0-3 e.e.o og straffespark-konkurranse) Andriy Shevchenko så en stakket stund ut til å kunne bli den store syndebukken da det målløse oppgjøret mellom Sveits og Ukraina gikk til straffespark-konkurranse. Chelseas nye spiss tok den første straffen – og bommet.

Skrev VM-historie
Men det gjorde Sveits også, og da var man like langt. Og da Ukraina scoret på sine tre neste, uten Sveits maktet å score på noen av sine, var saken klar.

Ukraina er videre til kvartfinalen. Der møter de Italia.

- Vi hadde mer flaks. Det var som russisk rulett, oppsummerte Ukrainas trener Oleg Blokhin etter kampen, ifølge BBC Sports. - Det er ikke viktig hvem som scoret. Hele laget spilte kampen.

Shevchenko, som bommet på sin straffe, la til:

- Vi er glade for å ha vunnet for alle ukrainere.

Han er ikke redd for Italia i neste runde. Shevchenko har, som kjent, spilt i Milan i en årrekke.

- Vi har kanskje ikke de beste spillerne, men vi gjør opp for det ved å ofre alt for hverandre, sa han.

- Forferdelig
Sveits-backen Ludovic Magnin syntes det var en forferdelig måte å bli slått ut på.

- Det er så trist å tape på denne måten, men fotball er ikke alltid rettferdig, sa Magnin mens tårene strømmet på. Sveits bommet altså på samtlige tre straffespark. Det har aldri skjedd før i VM-sammenheng.

- Vi oppnådde mye, og jeg tror nok hele Sveits er stolte av oss. Nå må vi plukke oss selv opp og se fram mot å være vertskap i EM 2008, la han til, ifølge Reuters. Sveits skal arrangere EM sammen med nabolandet Østerrike om to år.

Blant mange helter i Ukraina mandag kveld er keeper Oleksandr Shovkovskiy sannsynligvis den største. Han reddet to straffer mens den tredje gikk i tverrliggeren.

Men straffen alle kommer til å snakke om og huske lenge, var innbytter Artem Milevskiys. Han tok rolig fart i tilløpet – og chippet ballen fram mot nettet. Det var bare så vidt den nådde inn, men Sveits’ keeper hadde allerede kastet seg, og Ukraina scoret.

Null baklengs
Det var en kamp mellom to lag som forsvarte seg svært godt. Ukraina var nærmest mål, og vant sånn sett en fortjent seier. Men Sveits er antakelig svært bitre nå. De spilte fire kamper i VM, inkludert to ekstraomganger, uten å slippe inn mål. De ble altså slått ut uten baklengs.

HTML EMBED
Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken