(SIDE2): - Nyhet i Hunderfossen Familiepark sommeren 2008 er tøffe Gokarts. Vi blir dermed den første fornøyelsesparken i Norge med egen Gokartbane, sier Hanne Worup Espelid.

De små bilene vil være for dem som er 140 cm eller høyere. Dette er også elektriske Gokarts, som både er mer miljøvennlig, langt mer stillegående og samtidig gir en økt fartsfølelse.

Gokartbanen skal i likhet med Parken for øvrig, åpne den 24. mai.

- I tillegg får vi en oppfriskning av badeanlegget, med en morsom klatreløype i vannet. Vi åpner også et «Barnas Bamseverksted», forklarer Worup Espelid.

Gjester fra sør
- Av nyheter ved Atlanterhavsparken vil vi særlig trekke frem pingvinparken i uteområdet som åpnet i desember 2007. Her har vi foreløpig åtte Humboldt-pingviner. Muligens får vi flere før turistsesongen starter, men dette er ikke helt avklart, sier daglig leder Knut Maaseide.

Pingvinene fôres hver dag klokken halv tre.

TusenFryd åpner jubileumssesongen med en splitter ny familieattraksjon: En svingende kano! Kanofarten åpnet for publikum under sesongåpningen siste søndag i april, og du finner den ved inngangen til Morgan Kane City.

(artikkelen fortsetter under)

Kongelig berg- og dalbane

Kongeparken i Stavanger har to store nyheter denne sommeren. En ny berg- og dalbane og kulturhovedstadsprosjektet Growing Up Green.

Norges første berg og dalbane med snurrende vogner, som garantert vil få det til å gå rundt for alle og en hver. Med en hastighet på nesten 70 km i timen, er det klart for en forrykende reise i krappe svinger, plutselige fall og svimlende fart. Vognene snurrer uavhengig av hverandre slik at du aldri vet hvordan det vil ende i Norges nyeste berg og dalbane, skriver parken i en pressemelding.

Kulturhovedstadsprosjektet Growing Up Green handler om barn, bevegelse og naturlandskap. Her kan du dykke ned i en gigantisk maurtue og oppleve termittenes hemmelige ganger! Få også med deg CO2-fangst, sansehager, pillabyrinter og livets tre.

«Vannvittig» i Bø
Den 7. juni åpner portene i Bø Sommarland.

- Ingen store nyheter i år, men Flow Rider er utbedret og fremstår råere enn noensinne, forteller direktør Bernt Gunnar Berntsen.

Flow Rider er verdens største kunstige surfebølge og Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark.

- Magasuget og Halfpipen er supersklier med høy adrenalinfaktor. Mot i Brøstet, Europas største vannberg-og-dalbane, er skummel, men helt trygg, forsikrer Berntsen.

Båter og mer jungel
Hos Kristiansand Dyrepark melder de om et rolig år på investeringssiden, men en basar med gamle trebåter vil nok glede mange. I tillegg vil Jungelstien knyttes opp til et nytt Jungelland. En lekepark som skal være den største i Europa.

- Undersøkelser viser at folk kommer til oss på grunn av mangfoldet, og de nye investeringene bygger opp under dette, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot.

Les også:Snart en utsolgt attraksjon

Namsskogan Familiepark vil i sommer hente inn en rekke småkryp fra akvariet i Bergen. Edderkopputstillingen vil være en del av galleriet på området.

I tillegg oppgraderer parken sitt lekeland denne sommeren.

Attraksjoner hos naboene
Utenfor landets grenser finnes det også noen av de største fornøyelsene for nordmenn.

Legoland fyller 40 år i 2008 og i jubileumsåret har de åpnet et eget piratland - Pirate Lagoon. Her får du garantert en lapp over øyet og oppleve et realt sjøslag.

(artikkelen fortsetter under)

Tivoli i København har ingen spesielle nyheter i 2008, men er du sulten og søvnig bør Nimb innfri flere gastronomiske sanser.

I den Taj Mahal-lignende bygningen finnes det i sommer både vin, sjokolade og mat av den aller beste sorten.

Det beste av alt er kanskje å få en seng inne på området til Danmarks desidert mest besøkte attraksjon. For første gang kan du bli igjen på Tivoli etter stengetid. Med et lite hotell har drømmen nå blitt virkelighet. Men prisen er kanskje ikke for alle, en suite koster nesten 10.000 kroner.

Svenskenes Liseberg kan by på nyheter som Evert Taubes Värld og Liseberg Lustgård i sommer. Taube var en kjær gjest i denne fornøyelsesparken og han var også den som kanskje best satte ord og toner til den svenske sommeren. Nå er han på en måte tilbake.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!