Gå til sidens hovedinnhold

Søndagens Premier League-rykter

Sjekk hvem som vil by 180 millioner kroner for Liverpool-stjerne.

Det nærmer seg «silly season» i England, og ikke uventet er styrtrike Manchester City allerede i gang med å kartlegge spillermarkedet.

Ifølge News of the World skal Liverpools Xabi Alonso stå høyt på ønskelisten til de lyseblå. Klubben skal være villig til å legge rundt 180 millioner kroner på bordet for å sikre seg den spanske playmakeren.

I tillegg til at Alonso er en het potet hos en rekke klubber, er det også ventet at Ryan Babel og Andrea Dossena må finne seg nye arbeidsgivere. Totalt kan hele 11 spillere forsvinne ut porten på Anfield denne sommeren.

News of the World hevder også å vite at Liverpool-manager Rafael Benitez har penger til rådighet når han skal forsterke foran neste sesong. Ikke mindre enn 640 millioner kroner er stilt til rådighet, og rundt 80 millioner av disse skal være øremerket til å sikre seg Gareth Barry fra Aston Villa.

En gammel Liverpool-helt som også er i vinden er Michael Owen. Newcastle-spissen kan nemlig fort ende opp i den skotske storklubben Celtic. Skottene skal være villig til å tilby den skadeplagede spissen en ukelønn på heftige 500.000 kroner, samt en rekke bonuser.

En mulig erstatter for Owen kan bli Tottenham-spilleren Darren Bent. Newcastle håper å sikre seg spissen, men møter tøff konkurranse fra både Middlesbrough og Sunderland.

Stamford Bridge er det også trolig at en spiss kommer til å forsvinne. Ifølge Sunday Express skal Didier Drogba være ferdig i klubben, etter at han har kommet på kant med klubbens midlertidige manager, Guus Hiddink. Real Madrid kan bli neste stopp for ivorianeren.

Utrolig nok er det fortsatt klubber som ser potensial i bråkebøtta Joey Barton. Både Tottenham, Blackburn, Portsmouth og Bolton skal være ute etter mannen som strengt tatt ikke har bevist at han har så mye i Premier League å gjøre.

Fulham har hatt en god sesong, og nå håper klubbens manager, Roy Hodgson, å bygge videre på dette. Jason Scotland fra Swansea skal være en av spillerne som den tidligere Viking-treneren håper å hente til Craven Cottage i sommerferien.

Også en italiener skal være aktuell for hvittrøyene fra London. Mateo Rubin, som tjener til sitt daglige brød i Torino, er aktuell, men den italienske U21-backen skal også stå på ønskelisten til Everton.

Aston Villa er en annen klubb som håper å bygge videre på det de har oppnådd denne sesongen. Martin O'Neill mener derfor at midtstopperen Roland Juhasz, som spiller for belgiske Anderlecht, kan være en tilvekst til en allerede sterk tropp.

I Portsmouth jaktes det en erstatter til Sol Campbell. Stopperlegenden står uten kontrakt til sommeren, og kan forlate Fratton Park gratis. Klubben skal derfor være villig til å punge ut 30 millioner for å sikre seg Cardiffs Roger Johnson.

Nykommer Wolverhampton har også startet kampen om å overleve i det gjeve selskap. Oransjetrøyene håper at midtstopperen Oguchi Onyewu er mannen som skal klare å demme opp mot de store kanonene. Onyewu spiller for belgiske Standard Liege.

Kilder: Sunday Express, News of the World, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken