Gå til sidens hovedinnhold

Søndagens Premier League-rykter

Det kan være duket for Rafael van der Vaart i Premier League.

Arsenal har så langt vært svært forsiktige med pengebruken denne sommeren, og londonklubbens manager, Arsène Wenger, har til nå bare brukt rundt 100 millioner kroner for å sikre seg Ajax-stopper Thomas Vermaelen. Søndag spekuleres det imidlertid i at den franske ringreven har flere spillere på ønskelisten, til tross for at hans unge mannskap imponerte voldsomt da de nedsablet Everton med 6–1 borte på Goodison Park i sesongpremieren. Ifølge The Mail on Sunday skal Wenger være villig til å punge ut rundt 60 millioner kroner for å sikre seg Rafael van der Vaart fra Real Madrid. Den elegante nederlenderen har tilbrakt mye tid på benken i Spania, men nå kan det altså være duket for en overgang til Premier League. Siden spanjolene er desperate etter å kvitte seg med en rekke spillere, kan Arsenal ende opp med å gjøre et realt kupp om de sikrer seg playmakeren for en forholdsvis billig penge.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Wenger har også fortsatt håp om å sikre seg Norges landslagskaptein Brede Hangeland. Arsenal skal være villig til å hoste opp rundt 120 millioner for den høyreiste midtstopperen. Det er også ventet at Fulham vil gjøre et forsøk på å hente Hull-stopper Michael Turner som en erstatter for den viktige nordmannen. Turner har også vært linket til Liverpool den siste tiden.

Francesc Fabregas har blitt hyppig linket med en retur til Barcelona i sommer, men Arsenal har av naturlige årsaker ikke særlig lyst på å selge sin gullgutt til katalanerne. Ifølge News of the World kommer imidlertid midtbanemannen til å forlate The Emirates neste sommer, til fordel for sin gamle klubb. Den spanske storklubben skal avholde nytt presidentvalg om et år, og det meldes at Fabregas vil bli brukt som valgflesk i kampen om den viktige posisjonen. Barcelona-manager Josep Guardiola har for øvrig uttalt at den spanske landslagsspilleren vil ha godt av å tilbringe ett år til i London, og at det er hovedgrunnen til at han ikke blir å finne på Camp Nou denne sesongen.

Et annet sted i London, nærmere bestemt Stamford Bridge, er det Franck Ribery som fortsatt er hovedfokus. Chelsea-manager Carlo Ancelotti skal være villig til å strekke seg langt for å hente den kortvokste franskmannen, og vil prøve å by 250 millioner pluss José Bosingwa for å ikle Ribery den blå trøyen, melder Sunday Express.

Også Tottenham har penger i banken, og Harry Redknapp ønsker å bruke rundt 100 millioner av disse på å kjøpe midtbanemannen Scott Brown fra Celtic.

Det er ikke bare Cesc Fabregas som har blitt linket til Barcelona i sommer. Også Liverpools Javier Mascherano skal ha stått på Mesterliga-vinnernes ønskeliste, men heller ikke argentineren har fått muligheten til å trekke på seg den stilige Barca-drakten. Liverpool skal nå være villig til å tilby spilleren en ny og forbedret kontrakt, for å beholde han på Anfield.

Hull ønsker å knuse sin overgangsrekord ved å signere Alvaro Negredo fra Real Madrid. Klubben vil betale rundt 120 millioner for den brennhete spissen, noe som er mer enn dobelt så mye som de betalte for sitt nåværende rekordkjøp, Jimmy Bullard. Den skadeplagede midtbanemannen kostet Hull den nette sum av 50 millioner kroner, da han kom fra Fulham.

Manchester City har som vanlig også en plass på ryktebørsen. Nå er det Tottenham-ving David Bentley som skal være aktuell for de lyseblå. Den steinrike klubben skal ha øremerket rundt 90 millioner kroner for å sikre seg den engelske landslagsspilleren, men vil etter sigende få konkurranse fra Everton om underskriften hans, melder Sunday Express.

City-manager Mark Hughes skal også være interessert i å hente Sporting Lisboas 15 år gamle talent, Tobias Figueredo, til City of Manchester Stadium. Unggutten har fortsatt ikke debutert for sin portugisiske klubb, men er likevel regnet som et meget stort talent, med en stor framtid på fotballbanen.

Om City skal forsterke forsvaret, er det trolig Matthew Upson som er mannen de satser på. Spilleren selv har innrømmet at han kan være aktuell for en overgang til de lyseblå. West Ham sliter med økonomien, og et bud på rundt 100 millioner kan rett og slett være for bra til å si nei til.

Det er imidlertid ikke bare spillere på vei bort fra West Ham. Gianfranco Zola håper også å få seg en ny spiss før overgangsvinduet stenger. Eidur Gudjohnsen fra Barcelona er svært aktuell, men om londonlaget skulle selge Upson til City, vil de muligens prøve seg på Bordeauxs spydspiss, Marouane Chamakh.

Andrej Voronin er ikke fornøyd med å leve i skyggen av Fernando Torres, og skal derfor vurdere en overgang til tyske Hertha Berlin. Liverpool skal ifølge News of the World få rundt 30 millioner for mannen med den gylne hestehale. Voronin var på lån i nettopp Hertha Berlin forrige sesong.

Aston Villa jakter fortsatt Stephen Warnock. Denne gangen skal Martin O'Neill være villig til å betale 70 millioner for Blackburn-backen med en fortid i Liverpool

Andrej Sjevtsjenko tjener fett i Chelsea, men må nok belage seg på mye benkesliting denne sesongen. Tyrkiske Fenerbahce skal imidlertid være villig til å låne ukraineren.

Everton virket svært tafatte i sesongpremieren mot Arsenal, og nå vil klubbens manager, David Moyes, styrke forsvaret. Newcastle-stopper Steven Taylor er aktuell, og kan flytte til Beatles-byen for rimelige 40 millioner kroner.

Kilder: News of the World, Sunday Express, Mail on Sunday, Sunday Mirror, The Observer, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken