Gå til sidens hovedinnhold

Søndagens Premier League-rykter

Liverpool ser til Bundesliga, og denne mannen kan ende i London.

2-1-seieren mot Bolton skal visstnok ikke ha hjulpet Roy Hodgson. Han kommer til å forsvinne, ifølge engelsk presse. Den norske fotballkjenneren, Tor-Kristian Karlsen, skriver også på twitter at han vet at Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp skal ha fått tilbud om å dra til Liverpool, men at han sa nei.

Ifølge Karlsen er han også blitt fortalt at Hoffenheim-trener Ralf Ragnick, som er kjent for sin offensive filosofi, også skal være en kandidat. Så spørs det om det er tilfeldig at Ragnick trakk seg fra Hoffenheim-jobben denne helga. Den offisielle forklaringen var salget av Luiz Gustavo til Bayern München, men hvem vet hva som er helt sant?

Vel, over til spillerne. Det er jo de som må gjøre jobben ute på banen, og av en eller annen grunn er det Fulham som er mest omtalt søndag. Manager Mark Hughes trenger nemlig en spiss. Lørdag ble det null scoringer borte mot Sunderland. I midtuka var det back Chris Baird som scoret. Dermed skal Hughes være desperat etter å sikre seg Roque Santa Cruz fra Manchester City. De to hadde jo god kjemi da de var sammen i Blackburn.

Hughes skal imidlertid også ha backupløsninger. Én av dem er greske Theofanis Gekas, som har banket inn 14 mål for Eintracht Frankfurt i Bundesliga denne sesongen. Millwall-spiss Steve Morison skal være et annet alternativ. 27-åringen har forresten åtte landskamper for England C, mens et tredje alternativ skal være å hente Ajax-spiss Mounir El Hamdaoui - som faktisk har vært innom Tottenham tidligere i karrieren, dog uten å få kamper for dem.

Hughes kan imidlertid få kamp om Santa Cruz. Everton-manager David Moyes skal nemlig også ha ham på ønskelista, selv om Moyes faktisk sier at han stiller seg tvilende til om han får hentet noen i det hele tatt i januar. I så fall må det nok et salg til, og Steven Pienaar står jo uten kontrakt til sommeren. Tottenhams Harry Redknapp skal ha forsøkt seg med et kosebud på 1,5 millioner pund, men det er bare halvparten så mye som Moyes vil ha for å slippe sørafrikaneren seks måneder før han går gratis.

Moyes kunne jo også fått penger ved at Hull kjøpte James Vaughan for én million pund, men den overgangen skal ha gått i vasken grunnet agenthonorarene som var involvert.

Manchester City har ikke akkurat de samme problemene som Moyes har, men de sliter med en litt kravstor Edin Dzeko. Bosnieren er jo ventet klar som Manchester City-spiller om kort tid, men nå ser det ut som om lønnsbetingelsene ødelegger. Dzeko skal nemlig ha bestemt seg for at han fortjener 180.000 pund i uka - og det er ganske så mye mer enn det City tenkte seg, selv om City-formannen selv kontaktet Dzekos representanter i et forsøk på å redde avtalen. Citys siste forslag? en ukelønn på 150.000 pund.

City - og Chelsea - følger også utviklingen rundt Real Madrids Kaka. Han kan gjøre comeback nå i januar for Real Madrid, men de pengesterke engelskmennene står klare hvis han trenger ny klubb for å få karrieren tilbake på spor igjen. Uansett ser det ut som om Citys skadeutsatte midtbanespiller, Michael Johnson, endelig skal få litt spilletid. Johnson har vært ute lenge med skade, men var tilbake i oktober og nå vil både Leeds og Leicester låne 22-åringen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Tottenham skal være i ferd med å sikre seg David Beckham på lån, og for å få plass til ham kommer David Bentley til å ryke ut. Søndag ser det ut som om Newcastle kan bli Bentleys nye klubb. Samtidig har Redknapp altså også lagt inn et lite bud på Steven Pienaar, og Redknapp sjekker også mulighetene for å hente Blackburn Chris Samba til White Hart Lane. Det virker imidlertid ikke som om Jonathan Woodgate får en Leeds-retur for å få kamptrening. I stedet vil han leies ut til en av Tottenhams Premier League-rivaler - så han får kamptrening på høyest mulig nivå. West Ham og Wolverhampton skal være interesserte.

Ender Beckham i London, blir han forresten klubbens best betalte spiller.

Harry Wheeler dealer Redknapp? Nei, sier han selv. Jo, sier jeg.

Søndagens Chelsea-kobling er nok ikke like sexy for fansen. Nå skal Carlo Ancelotti visstnok vurdere å by på Cardiff-spiss Jay Bothroyd, som er tilgjengelig for to millioner pund og allerede er blitt koblet til en rekke av middelhavsfarerne i Premier League i denne spalten.

Newcastle-manager Alan Pardew bruker sikkert noen av timene hver dag nå på å tenke hva han kan hente inn for å sette sitt preg på laget i resten av sesongen. David Bentley er allerede nevnt i søndagens spalte, men Pardew ønsker enda en Tottenham-spiller. Han vil ha en låneavtale for Robbie Keane - og lover å kjøpe spissen permanent hvis det hele fungerer. Samtidig ønsker Pardew visstnok også en enda høyere spiss enn Andy Carroll. CFR Cluj-spiss Lacina Traore rager 2,03 meter over bakken på det høyeste, og skulle på det nærmeste ha vært klar for Blackburn da Sam Allardyce fikk sparken. Dermed ser det nå ut som om han i stedet ender i Newcastle. Newcastle-spiss Leon Best ser for øvrig ut til å ende i Nottingham Forest - siden de er den eneste klubben som vil kjøpe - ikke bare leie.

Så kan West Ham- og Aston Villa-fansen gjøre seg klare. Gerrard Houllier er jo kjent for å bygge helt nye lag til klubbene han kommer til, og i alle fall kvitte seg med alle som ikke liker absolutt alt han gjør. Nå ser det ut som om back Stephen Warnock kan forsvinne ut, og han kan da ende i Blackburn for et par millioner pund.

Samtidig ser det faktisk ut som om Stephen Ireland kanskje blir på Villa Park. Houllier er visstnok fornøyd med måten midtbanespilleren har hevet seg på trening de siste ukene, og selv skal Ireland ha kommet fram til at han kanskje uansett overlever lenger enn Houllier i klubben, og da kan det være like greit å bli. Kanskje er det derfor Houllier har bestemt seg for å cashe inn for midtstopper James Collins. Helt sikkert ser det i alle fall ut til å være at Steve Sidwell drar fra Villa til West Ham i løpet av neste uke.

Kanskje kan Manchester Uniteds Federico Macheda da ende på Villa Park. Alex Ferguson har nemlig bestemt seg for å sende Macheda til den klubben som lover mest spilletid, og både Villa og Wigan kobles søndag til United-spilleren.

West Ham-manager Avram Grant er imidlertid ikke ferdig bare med å hente Sidwell til London. Han har også henvendt seg til Liverpool angående Paul Kochesky, som takket være spillet sitt - og moren - ikke har hatt den aller beste avslutningen på 2010.

Samtidig ser Grant et eller annet i Birminghams Watford-utleide Jordon Mutch. 19-åringen har aldersbestemte landskamper, og jeg skal ikke være den som tviler på Grant akkurat nå. West Ham herjer plutselig i Premier League, og Grant har til og med fått Freddie Sears til å skinne. 21-åringen ble jo hentet tilbake fra Scunthorpe 21. desember, og har etterpå vært fast på et West Ham-lag som tar poeng i hver eneste kamp.

Så Jordon Mutch? Hvorfor ikke.

Helt til slutt: Eidur Gudjohnsens Stoke-karriere blir ikke altfor lang. Nå ser det ut som om islendingen ender i Swansea i januar. Wolverhampton, Blackpool og Cardiff ønsker alle Millwalls midtstopper, Danny Shittu. 30-åringens kontrakt med Millwall går ut 20. januar. Wigan vurderer Middlesbrough-spiss Leroy Lita som erstatter for Mauro Boselli, som kan ende i Bari, mens Doncaster og Hull ønsker Sunderlands Matt Kilgallon.

Tar vi med at Bolton-manager Owen Coyle, som tidligere har vurdert Manchester United-spiss Macheda på lån, nå vurderer et lån av Arsenals Carlos Vela, og dessuten vil ha en permanent avtale for Rodrigo - som nå er leid inn fra Benfica, da er vi nesten i mål.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Da gjenstår det kun én greie, og den går på Liverpool. De røde skal nemlig nå stå foran Arsenal i kampen om å hente Werder Bremens midtstopper, Per Mertesacker, i januar. Og det kan jo kanskje passe godt siden vi startet denne spalten med å spekulere i at det er en Bundesliga-manager som kommer til å erstatte Hodgson. Ifølge fortballkjenner Karlsen var også Mertesackers far ungdsomtrenger under Ragnick tidligere i karrieren, og de er fortsatt gode venner.

To pluss to er?

Vel, dere får finne ut om det blir fire eller fem selv.

Det er uansett 29 dager igjen av overgangsvinduet.

363 dager igjen av året.

Og Premier League-rykter hver eneste dag hos Nettavisen.

(Kilder: Mail on Sunday, Sunday Mirror, Sunday Sun, The Guardian, BBC, Tribalfootball)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken