ARSENAL - SWANSEA 2-2:

Selv om FA-cupen kanskje har mistet en del av sin status, er det fremdeles en stor og viktig cup i England.

Det var også tydelig da Arsenals lagoppstilling ble presentert: Arsenal-manager Arsene Wenger skulle videre i cupen.

Etter å ha slått tilbake, fikk Arsenal til slutt smake sin egen medisin. Tre mål på seks minutter betyr omkamp for de to pentspillende lagene.

- Mertesacker som Northug
Selv om Arsenal stilte sterkt, ble det altså langt i fra noen lekestue mot laget som for øyeblikket ligger tre plasser bak Arsenal på Premier League-tabellen.

Det var jevnt, både i spill og sjanser. Så da spillerne gikk inn til pause på stillingen 0-0, var det ingen som kunne klage.

I hvert fall ikke Per Mertesacker.

Førsteomgangs største sjanse kom nemlig etter at Kyle Barley knuste den høye tyskeren i lufta. Heldigvis for Mertesacker traff ballen oversiden av tverrliggeren.

Nevnte Mertesacker var også samtaletema i TV 2-studioet i pausen. Peter Beagrie hadde sterke meninger om midtstopperen, og sammenlignet han med vår egen Petter Northug.

- Enten så elsker du han eller så hater han. Jeg synes han er søppel.

73 sekunder
Da Swansea fortsatte andreomgang uten sin storscorer Michu, tok Arsenal etter hvert kontrollen over kampen.

Midtbanekrigen ble vunnet av spillerne med fransk manager, og sjansene ble stadig større.

Så ble Michu byttet inn. 73 sekunder senere kom scoringen. Mannen så få hadde hørt om for kun kort tid siden, er i ferd med å bli en av Premier Leagues aller største stjerner. At Swansea betalte kun to millioner pund for spanjolen, virker bare mer og mer latterlig.

Press og betaling
Etter Michu-scoringen, fortsatte Arsenal sitt press mot Swansea-målet.

Og etter 81 minutter fikk de endelig betalt. Etter noe rot i feltet etter en corner, sørget Lukas Podolski for å utligne Swanseas ledelse.

Det var pent, og det var fortjent. Veldig fortjent.

- Dette er kunst, mente Thomas Myhre.

Gibbs scoring to minutter senere var enda penere. Småspill og lekre lobber - Arsenal hadde slått tilbake.

Så fikk vi igjen beviset på at ballen er rund, cup er cup og corner er mål. Denne gangen var det Swansea og Danny Grahams tur.

Dermed endte kampen uavgjort, og de to Premier League-lagene må ut i omkamp for å avgjøre hvem som får sjansen til å fortsette kampen om trofeet.