Gå til sidens hovedinnhold

Sør-Koreas kjempepenis koster milliarder

Går nye veier for å lokke til seg turister.

Paris har Eiffeltårnet, New York har Frihetsgudinnen og London har Big Ben.

Alle landmerker som i løpet av et øyeblikk forteller deg hvor hen i verden du befinner deg. Men hva om byen du bor i planlegger å bygge et nytt turistsentrum, og en av de nye konstruksjonene ser ut som en gigantisk penis?

Det er det som skjer i Incheon, nordvest i Sør-Korea.

Landet har bestemt seg for å utfordre Kinas gamblingmekka, Macao, som lekeplass for Asias rikeste, og planlegger å bygge en by bestående av kasinoer, luksushoteller og fornøyelsesparker på øya Yongyu-Muui rett utenfor den internasjonale flyplassen Incheon, melder CNN.

Les også:

Megapenis

Prosjektet har fått navnet 8City og vil også ha plass til leiligheter, en konsertarena med plass til femti tusen mennesker og en Formel 1-bane.

Men bygget som vekker mest interessere er det såkalte «Megastrip», en bygning som skal inneholde mange av hotellene, kontorene og luksusbutikkene som vil komme etter hvert.

Ut ifra de foreløpige prosjekttegningene ser nemlig «Megastrip» ut som en megapenis. Bygningen vil også være verdens største enkelståendebygning når den skal være ferdig reist i 2030.

Megapenisen. unnskyld, «Megastrip» er utformet som en tunnel og vil ha en grunnflate på 4,85 kvadratkilometer, stå 200 meter til værs, være 880 meter bred og hele 3,3 kilometer lang.

Ifølge CNN er prislappen på prosjektet 275 milliarder dollar, rundt 1570 milliarder norske kroner.

Så nå spørs det om turister i 2030 vil legge ut bilder av seg selv på Facebook foran Incehons megapenis.

Kommentarer til denne saken