Gå til sidens hovedinnhold

Sørger over jentene

De to jentene som ble funnet døde etter brannen i går, var 9 og 11 år gamle. Skolen de gikk på, er i dag samlet til minnestund.

Mor og de to døtrene på 9 og 11 år ble onsdag kveld funnet omkommet i et bolighus i Trondheim. Politiet etterforsker saken som mistenkelige dødsfall.

Skolen i sjokk
De to jentene gikk på Byåsen skole. De skal ha vært på skolen etter pinseferien.

Torsdag blir ingen vanlig skoledag for de 635 elevene ved skolen. To pulter står tomme.

– Vi er naturligvis i sjokk. Men mest av alt er dette trist, sier førstesekretær Elisabeth Strand ved Byåsen skole til Nettavisen.

Torsdag morgen samlet de ansatte ved Byåsen skole seg til en minnestund. Deretter begynte en egen minnestund for 6. trinnet, der den 11 år gamle jenta gikk. Til slutt skal det være minnestund for fjerde trinnet, der den 9 år gamle jenta var elev.

– Barn og foreldre er samlet til minnestund. Vi har et kriseteam her og to prester, forteller Strand.

Kriseteamet skal være sammen med elevene hele dagen og svare på spørsmål og trøste.

– Barn reagerer veldig forskjellig på sorg, derfor har vi kriseteamet her. Barna er nå i de beste hender, forteller Strand.

Ulmebrann
Ifølge nettutgaven til Adresseavisen skal det ha vært en ulmebrann i huset der moren og døtrene bodde. Boligen skal derimot ikke ha noen synlige skader av å være utsatt for brann, annet enn at vinduene på huset er dekket med sot. Det skal også lukte brent i området.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 17.40-tiden onsdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis