Gå til sidens hovedinnhold

Sosialkontorene bryter taushetsplikten

En fersk undersøkelse TV 2 har fått tilgang til, viser at Oslos 40.000 sosialklienter daglig må legge ut om personlige tragedier på venterommet.

Dermed bryter sosialkontorene i Oslo systematisk taushetsplikten ved at uvedkommende kan overhøre det som i utgangspunktet skal være konfidensielle samtaler mellom klienter og ansatte ved kontorene.

Undersøkelsen fra Velferdsalliansen viser at rundt to-tredjedeler av sosialkontorene nærmest gir blaffen i personvernet.

- Det aller verste er at folk må stå og legge frem sakene sine, og bli overhørt. Det er til og med pinelig for oss som står og hører på. Jeg har sett folk som står og legger frem saker og griner. Sånn skal det ikke være. Det er totalt uverdig, sier Trond J. Olsen, nestleder i Velferdsalliansen til TV 2 Nyhetene.

Ansvaret ligger hos sosialbyråden i Oslo.

- Her skal det ryddes opp, og jeg kommer til å personlig sørge for å sende ut folk på byens sosialkontor som er omtalt i rapporten, og sørge for at forholdene blir bedre, sier Sylvi Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester.

I fjor lovet daværende byråd Margaret Eckbo også å rydde opp i forholdene. Ingenting har skjedd.

- Her er det noen som ikke har gjort jobben sin, og det akter jeg å finne ut hvem er og sørge for at blir satt i verk med å rydde opp, sier Listhaug.

Trond J. Olsen har ikke tro på at det kommer til å skje noe denne gangen heller, og at statlige kontrollmyndigheter må inn i bildet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken