Gå til sidens hovedinnhold

- Søsteren måtte flykte fra broren sin

Søsteren til Tim Kretschmer (17) skal ha vært en av elevene som hoppet ut av vinduet i vill panikk.

Palmieri Vincenz (61) er nabo og leier et hus av familien Kretschmer i Leutenbach i nærheten av Winnenden sørvest i Tyskland.

61-åringen har kjent familien i 19 år og beskriver drapsmannen Tim Kretschmer som en trivelig og normal person.

Vincenz var hjemme da politiet ankom huset til Kretschmer i helikopter, og han gikk ut for å se på alt oppstyret, men ble straks bedt om å gå inn igjen.

- De sa: «Lukk vinduene og bli inne i huset. Ikke rør deg.» Hjertet mitt dunket. Det var så mange bevæpnede politifolk på stedet. Tims søster var på samme skolen. Jeg hørte at søsteren måtte hoppe ut av vinduet, sier han, skriver The Times.

Faren til Tim Kretschmer hadde en samling bestående av 15 skytevåpen liggende hjemme i huset. Alle våpnene ble oppbevart i et låst skap, bortsett fra en Beretta som han hadde liggende på soverommet.

Det var dette håndvåpenet 17-åringen brukte under onsdagens skolemassakre, som krevde 16 menneskeliv, inkludert ham selv.

Faren tok ham med på skyteklubb
Den lokale politisjefen Ralf Michelfelder forteller at familien Kretschmer er helt knust.

- De er selv ofre. Prøv å forestille deg at sønnen din gjør noe så uvirkelig, sier Michelfelder.

Tim Kretschmer ble uteksaminert fra skolen i fjor, men skal ikke ha vært en spesielt skoleflink gutt.

Faren til Tim, Jörg Kretschmer, skal ha vært engstelig for sønnens dårlige akademiske prestasjoner, og ga ham en praksisplass i fabrikken der han jobber.

I tillegg hadde faren introdusert sønnen for skytevåpen og hadde flere ganger tatt ham med på en skyteklubb, forteller naboen.

Reiner Wehaus var en venn av Tim, som også deler en fascinasjon for våpen. Han forteller til den tyske avisen Stuttgarter Nachrichten at drapsmannen hadde sin egen samling med luftvåpen bestående av mellom 30 og 40 våpen.

- Hver eneste dag drev han og skjøt i skogen bak huset. Han var en ganske flink skytter, forteller vennen.

Avvist av en jente
Spekulasjonene rundt motivet for skolemassakren raser i tyske medier. Et motiv skal være at Tim Kretschmer ble avvist av en jentevenn. Det blir også poengtert at nesten alle ofrene var kvinner og jenter.

Åtte jenter og én gutt ble skutt inne på den videregående skolen Albertville. I tillegg ble tre kvinnelige lærere skutt og drept av Kretschmer før han fortsatte massakren på flukt fra politiet og drepte ytterligere tre personer.

- Det er påfallende at de fleste ofrene var jenter og kvinner, sier innenriksminister i Baden-Wuerttemburg, Heribert Rech, som ikke ønsker å spekulere på motivet, melder BBC.

Sendte brev til foreldrene
Fabienne Böhm (12) forteller at hun nylig hadde truffet drapsmannen, som hadde vist henne et brev for tre uker siden som han hadde sendt til sine foreldre.

- Han skrev til sine foreldre at han led og ikke klarte å fortsette, forteller Fabienne.

En annen venn av Tim beskriver ham som en reservert og stille person. 17 år gamle Aki sier han og Tim ofte spilte poker og voldelige dataspill sammen.

En annen venn beskriver ham som morsom og våpeninteressert.

- Han var stille, men hadde venner. Han var morsom. Han likte å spille bordtennis, og han fortalte meg at han var interessert i våpen, men jeg trodde på en normal måte, sier Marcel Rupp.

Kretschmer drepte 15 personer før han tok sitt eget liv under en skuddveksling med politiet på en parkeringsplass i Wendlingen, som ligger snaue 30 kilometer unna skolen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken