- Dette har vi ventet på i noen år. Vi har bare en hunn og en hann, så det er fint at de får dannet seg en flokk, sier leder for dyreavdelingen Rolf-Arne Ølberg til Nettavisen.

Han forteller at det nå er ti år siden forrige kull med ulvevalper i Dyreparken i Kristiansand.

Gjemte ungene
Dyrepasserne ante ikke at ulveparet hadde fått unger før en av passerne tilfeldigvis fikk se dem i innhegningen.

- Moren har gjemt dem godt, men da vi så at de var der tok vi en kikk på dem og sjekket at de var friske og fine. Etter dette har moren flyttet dem igjen, forteller Ølberg.

Han regner likevel med at det blir god sjanse for skuelystne til å se de små pelsdottene i løpet av sommeren.

- Det kan nok ta fire eller fem uker før de tør forlate hiet, men i løpet av sommeren kommer de nok til å løpe litt mer rundt og leke.

Frykter ikke storinnrykk
Da Berliner Zoo fikk isbjørnungen Knut for to år siden førte det til hysteriske tilstander i hele Europa. Men til tross for både løvefødsel og ulvefødsel regner ikke Dyreparken med samme interesse. Litt flere besøkende håper de imidlertid på.

- Det er jo veldig moro å få oppmerksomhet rundt dyr, og det er veldig flott å se at publikum er interessert i dyrene. Dessuten er situasjonen her og med Knut i Berlin helt forskjellig. Valpene her er med moren sin, og både løvemor og ulvemor er flinke foreldre. Derfor håper jeg så mange som mulig kommer og ser på dem, sier Ølberg.