Den erfarne fjellklatreren Rolf Bae omkom da han ble tatt av et isras på K2 1. august.

Minst elleve personer omkom, og aldri før har så mange omkommet i en enkeltulykke, ifølge AFP.

På Facebook er det opprettet en side til minne om den høyt elskede fjellklatreren fra Sandnes:

«Det er trist at noen skal bli revet vekk sånn som Rolf Bae ble, Mine tanker går til familie og venner. Sov i fred på toppen av himmelen.»

En annen fremhever Baes motiverende evner: «Du vil altid ver ein inspirasjonskilde for oss så lige å ferdas i bratt tereng».

Rolf Bae ble kun 33 år gammel: «hva kan jeg si! du var alt for ung mann !! hvil i fred», skriver en tredje person.

Les også: Rolf er borte, uansett hva vi gjør

- Verste i historien
Isdramaet i verdens farligste fjell 1. august tok mange liv:

- Minst 11 klatrere er omkommet. Dette er en av de verste ulykkene på K2 i historien, sier den pakistanske fjellguiden Sultan Alam til AFP.

De omkomne er tre koreanere, to nepalesere, to pakistanere, en serber, en ire og en franskmann, i tillegg til den norske klatreren Rolf Bae.

Flere personer er fortsatt savnet etter at en isblokk løsnet i partiet «Bottleneck» fredag. Den erfarne irske klatreren Pat Falvey sier til AFP at de savnede som ennå ikke er lokalisert, trolig ikke kommer tilbake.

To nederlendere reddet
Redningsarbeidet er nå en kamp mot klokken. Fjellguiden Alam har imidlertid ikke gitt opp håpet.

- To nederlendere ble reddet med helikopter på K2 i mandag, mens en italiener er fremdeles på rundt 7200 meter, sier han.

- Fire spesialtrente redningspersoner gikk oppover i dag tidlig, og det er ventet at de vil få den italienske klatreren med seg ned i løpet av kvelden.

Både helikoptre og redningsmannskap er kalt inn for å finne de savnede.

Måtte snu
Et av redningshelikoptrene fikk kontakt med den italienske klatreren, Marco Confortola, men kunne ikke lande og måtte returnere til Basecamp.

Ifølge nyhetsbyrået AP jobber nå to helikoptre jobber med å redde italieneren, som sitter fast på 7200 meters høyde. Talsperson for helikopterfirmaet, Ilyas Ahmed Mirza, sier at de i tillegg skal hente ned fire andre klatrere som har returnert til Base Camp.

K2 blir regnet som et av verdens farligste fjell, både fordi det er så bratt og fordi det ligger lenger nord enn Mount Everest, som er verdens høyeste fjell.

I april 2008 hadde til sammen 284 klatrere nådd toppen, mens 66 hadde mista livet i forsøk på å komme seg dit.

Se video fra det farefulle området:

HTML EMBED