Gå til sidens hovedinnhold

Sovnet under innbrudd

Tyven (32) ble vekket av politiet.

(iBergen.no) Forbrytelser må jammen være slitsomme greier. Torsdag ble den 32 år gamle politi-kjenningen pågrepet mens han satt sovende foran en kommode i en leilighet han på ingen måte bodde i.

Vekket av politiet
Mannen, som har et rulleblad av en annen verden, ble funnet av kvinnen som bor i leiligheten. Da hun kom hjem om ettermiddagen, fant hun ham i dyp søvn på soverommet. Kvinnen listet seg rolig ut og ringte politiet. Kort tid senere var disse på stedet og vekket den ubudne gjesten.

I lommene hans fant politiet fruktene av alt det slitsomme arbeidet tyven hadde vært igjennom. Fangsten var en kjøleskapsmagnet formet som en maiskolbe, en bunke bordbrikker, to oppblåsbare baderinger og et manikyrsett. Alt ble tilbakelevert kvinnen på stedet da hun øyeblikkelig kunne identifisere det som hennes eiendom.

I tillegg hadde den driftige 32-åringen satt en datamaskin klar ved utgangen for å bære den ut, men så langt kom han altså aldri.

Sov ut rus
Hvorfor han sovnet «på jobben» er uvisst, men skyldes trolig et ikke ubetydelig antall drinker innabords.

«Hendelsen fant sted i sterkt beruset tilstand og bare to døgn etter at siktede ble løslatt fra soning av dom.» skriver Gulating lagmannsrett i en kjæremålskjennelse, etter at han nektet å godta at Bergen tingrett ville varetektsfengsle ham i fire uker lørdag.

- Dere må ikke sende meg i fengsel nå. Jeg er på god vei til å bli rusfri med et godt støtteapparat rundt meg. Å sende meg i fengsel er akkurat som å sone i Nygårdsparken, tryglet han.

Han påkjærte kjennelsen til neste rettsinstans uten hell.

Husker ingenting
- Han husker ikke selv hva som skjedde, og har derfor ikke kunnet beskrive handlingen. Av den grunn har han heller ikke sagt noe om straffskyld, sier hans forsvarer Steinar Yndestad til iBergen.no.

Tidligere er mannen straffet for vinnings- og narkoforbrytelser, senest våren 2007.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album