Gå til sidens hovedinnhold

- Sp er som «Game of Thrones»

Denne parodien går som varmt hvetebrød på sosiale medier.

«Nord-Trøndelag remembers: Hva Game of Thrones kan lære oss om Senterpartiet », skrevet av Michael Brøndbo, har vakt oppsikt på sosiale medier.

«Journalister og kommentatorer er fra seg av lykke over kjeklingen i Senterpartiet. Det blir bare bedre og bedre. Ting tas i stadig større grad for åpen scene, og når noen figurer trekker seg tilbake, dukker det opp nye spennende folk med interessante bakgrunnshistorier og ny og overraskende kunnskap som setter gamle episoder i nytt lys,» skriver han.

- Mer silosaft og fjøs
Reportasjelederen i Nationen peker på hvordan det trekkes paralleller til TV-verdenens «House of Cards»:

«Senterpartiet er akkurat som House of Cards, bare med mer silosaft og fjøs, humres det. Ho ho ho. Hi hi hi. Dette korthuset er laget av medlemskortene i Bondelaget og Småbrukarlaget. Oi, her kommer HAN! Og der kommer HUN! Denne episoden blir knallbra!»

Les hele bloggen her!

Men - det er han ikke enig i:

House of Cards er en serie om én politiker, mer eller mindre, apparatet rundt ham, og litt maktkamp internt i familie og forbund. Det er mulig noen kan se for seg Lars Peder Brekk avlive en hund med bare hendene mens rådgiveren hans varsler familien om at hunden var påkjørt. Og Kevin Spacey er visstnok en habil danser, og det samme skal være tilfelle med Trygve Slagsvold Vedum.

- Intrigene florerer
Men - det synes Brøndbo blir søkt - og leder leseren raskt til ... serien «Game of Thrones», som har premiere 7. april - samme dag som Sps videre skjebne avgjøres.

«Game of Thrones har et vidtfavnende persongalleri og dekker livet til en lang rekke aspirerende småkonger og -dronninger og fotfolket rundt dem. Intrigene florerer, og upålitelige allianser eksploderer i furorer av ryggdolking og forræderi når fornærmelser som har ligget ulmende i flere tiår omsider bobler tilbake til overflaten,» skriver han - og historien videre baserer seg på dette premisset:

«La oss si at maktkampen i Senterpartiet er mer som Game of Thrones enn House of Cards, at det ikke er historien om én politiker, men om mange, og at hvem som helst når som helst kan komme seilende opp og overta rampelyset gjennom et velplassert taktisk grep. I så fall vet jeg hvordan nestlederstriden i Senterpartiet kommer til å ende.»

Og her er fasiten hans:

«På Senterpartiets ekstraordinære landsmøte kommer delegasjonen til Nord-Trøndelag Senterparti til å svikte Ola Borten Moe på spektakulært vis. MensTrivelige Trøndelag spilles over lydanlegget, vil delegasjonen en etter en avgi sin stemme for Anne Beathe Tvinnereim. Nye nordtrøndere rykker inn i maktposisjoner i partiet, arven etter Borten kastes ut gjennom Månedøra, og fraværet av trøndere i ledelsestrioen åpner samtidig for at det ved neste korsvei nok en gang vil være på tide å ta inn en ordfører fra Nord-Trøndelag.»

Her kan du se en trailer av serien:

HTML EMBED


Avgjøres 7. april
Like sikker er ikke professor Anders Todal Jenssen ved NTNU:

- Jeg vurderer duellen mellom Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim som helt likt, to uker før Sps ekstraordinære landsmøte, sier Todal Jenssen til Nettavisen mandag morgen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken