Gå til sidens hovedinnhold

Spania satte standarden

For England hang ikke med da den regjerende europamesteren kjørte opp tempoet.

Spania - England 2-0:

Spania og England kniver om å ha den beste ligaen i verden. De siste årene har Premier League hatt overtaket, med en klar dominans i Mesterligaen.

Men på landslagsnivå har England fortsatt en vei å gå.

Prestisje
Fordi England og Spania har lenge vært i samme bås. Lag med gode spillere og gode ligaer, men landslag som ikke helt har fått ut potensialet.

Men der England ikke en gang kom seg til EM i fjor sommer, gikk Spania hen og vant hele mesterskapet. Et gjennombrudd for Spania, en gedigen skuffelse for England.

Onsdagens oppgjør i Sevilla var dermed prestisjetung, til tross for at det kun var en treningskamp.

Likevel var det en tydelig forskjell på lagene i oppgjøret. Spanjolene var lette, kjappe og tekniske. Britene var tunge, trege og sleit med å behandle ballen.

Dermed hang de heller ikke med da David Villa puttet kampens første mål etter en drøy halvtime. Slik kunne spanjolene gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

God Beckham ikke nok
Skulle England utfordre Spania var de nødt til å gire om i pausen. Inn kom David Beckham og Frank Lampard.

Uten at det engelske spillet bedret seg noe særlig.

Riktignok viste Beckham at Fabio Capello ikke hadde tatt han med i troppen for å være snill. Beckham sto bak mye av det England skapte, men dessverre for britene var de ikke skarpe nok foran mål.

I stedet kunne en spansk Fernando øke den spanske ledelsen til 2-0. Men det var ikke Fernando Torres som dunket inn målet.

Fernando Llorente fra Athletic Bilbao sørget for 2-0 målet på et nydelig hodestøt, etter et minst like vakkert innlegg fra kampens gigant Xavi.

Og selv om England kom nære en redusering mot slutten, ble det aldri veldig spennende på Ramón Sánchez Pizjuán stadion i Sevilla.

Dermed fikk England seg en vekker. Ja, de leder kvalifiseringsgruppen sin, men skal de lykkes i et mesterskap må nivået deres opp. For Spania ble det nok en imponerende triumf.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken