Hele 780.000 nordmenn så gårsdagens VM-semifinalen mellom Tyskland og Spania på Viasat 4. På det meste så 959.000 på kampen.

Det ga seer-rekord for TV-kanalen, og gjorde Viasat 4 til norges største TV-kanal onsdag.

- Fantastisk
- Dette er fantastiske tall. VM har vært en kjempesuksess for oss, og nå ser vi frem til vår siste sending fra mesterskapet i Sør-Afrika - bronsefinalen lørdag kveld mellom Uruguay og Tyskland på Viasat 4, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat i en kommentar.

Forrige seer-rekord skjedde under VM-kvalifiseringskampen mellom Nederland og Norge 10. juni 2009 med 655.000 seere. Kanalen oppnådde en markedsandel på 48,7 prosent for TV-seere over 12 år.

TV 2-suksess
TV 2 har også stor sees-suksess under fotball-VM. Tirsdagens kamp mellom Uruguay og Nederland ble den mest sette kampen i VM så langt på TV 2, der over én million nordmenn fulgte 2. omgang. I snitt så 884 000 seere kampen, som tilsvarte en markedsandel på 57,7 prosent.

- Veldig gledelige tall. Det er stort å bryte den magiske million-grensen, slik vi gjør i 2. omgang, sa fotballsjef i TV 2 Vegard Jansen Hagen ifølge Kampanje.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)