Gå til sidens hovedinnhold

Spania sørger over Puerta

Fotballverden sørger over Antonio Puertas bortgang. I natt møtte titusener frem på Sevillas stadion for å ta farvel.

Han ble omtalt som en av Spanias mest spennende unge spillere, fremtiden så lys ut - og om to måneder skulle han bli pappa. I dag tar Sevilla farvel med Antonio Puerta. 22-åringen døde tirsdag etter å ha kollapset i lørdagens spanske seriestart.

- Det er en av de tristeste dagene i Sevillas historie. Et stort menneske og en stor spiller har forlatt oss, sier Sevilla-president José Mariá del Nido til spanske medier.

Hele Sevilla, Spania og resten av fotballverden sørger etter den tragiske bortgangen. Kondolanser og sympatierklæringer strømmer til klubben fra hele verden.

- Vi kommer aldri til å glemme all medfølelsen vi har fått fra hele verden, sier del Nido.


I natt ankom kisten med Antonio Puerta Sevillas hjemmebane Ramon Sanchez Pizjuan. Mange tusen sørgende var møtt frem for å vise sin respekt. I formiddag skal det holdes en minnestund på stadion, før selve begravelsen skjer klokken 14.

Den spanske landslagsspilleren kollapset under lørdagens ligakamp mot Getafe, og ble brakt til sykehus. Tilstanden var svært kritisk, og tirsdag ettermiddag døde 22-åringen. Ifølge spanske medier hadde 22-åringen ni hjerteinfarkt i løpet av tre dager.

Spanske aviser skriver at Antonio Puertas kjæreste venter parets første barn om knappe to måneder.

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus