Gå til sidens hovedinnhold

Spania til kamp mot rasismen

Det spanske fotballforbundet har en stor jobb å gjøre i kampen mot den voksende rasismen på landets fotballbaner. Nå ser de ut til å ta problemet på alvor.

De spanske fotballmyndighetene uttalte mandag at de vil gjøre alt som er mulig å gjøre for å stanse de rasistiske tilropene på kamper. Søndag ble lokalderbyet mellom Atletico Madrid og Real Madrid skjemmet av rasistiske tilskuere.

«Etter den bekymrende rasismen en minoritet av fansen har vist de siste månedene, ønsker forbundet, ligaen og spillerforeningen å gjenta sin fordømmelse av denne type oppførsel», skriver det spanske fotballforbundet på sin hjemmeside.

Forbundet varsler ifølge Reuters hard straff til alle som blir dømt for å skjemme sporten med rasisme i framtiden. I søndagens kamp i Madrid gikk det spesielt hardt utover Real Madrid-backen Roberto Carlos.

I desember ble to Albacete-fans idømt bøter på 6000 euro og utestengt fra kamper i fem måneder etter rasistiske tilrop mot Barcelona-spissen Samuel Eto'o.

UEFA ila Real Madrid en bot på 9780 euro for rasistiske tilrop under en Champions League-kamp mot Bayer Leverkusen i november. Også under landskampen mellom Spania og England i november kom rasismen til syne, noe FIFA straffet det spanske forbundet for.

Landslagstrener Luis Aragones er også under etterforskning, etter at han kom med tilsynelatende rasistiske bemerkninger om Frankrikes Thierry Henry i oktober.

Kommentarer til denne saken