Gå til sidens hovedinnhold

Spansk presse slakter Ronaldo

«Ronaldo må drive ut demonene i seg.» «Han er en idiot.» Se hendelsen og døm selv.

REAL MADRID - MALAGA 2-0:

Søndag scoret Cristiano Ronaldo begge Real Madrids mål, før han pådro seg rødt kort for å plante albuen i nesa på danske Patrick Mtiliga så den brakk.

Les også: Røde Ronaldo

Se episoden nederst og døm selv.

Massiv slakt
Mandag våknet den portugisiske fotballstjernen opp til masseslakt fra spansk presse.

«Cristiano Ronaldo, helt og kjeltring» (El Pais), «Cristiano Ronaldo, igjen engel og demon» (La Razon) og «Doktor Cristiano and Mister Ronaldo» (Marca) er noen av overskriftene i spansk presse, ifølge Reuters.

Den spanske storavisen Marcas kommentator Roberto Palomar sier at Ronaldos oppførsel søndag var hans «ørtende tilfelle av idioti denne sesongen», og kritiserte ham sterkt for å la laget i stikken med angriper Gonzalo Higuain skadet og Ruud van Nistelrooy akkurat solgt til Hamburg SV.

- En idiot
Ronaldo ble tidligere i sesongen også sendt av banen mot Almeria.

- Enhver som blir utvist mot Almeria og Malaga med kampen allerede vunnet er en idiot. Noen må sette seg ned med gutten og forklare ham at han ikke kan gå gjennom livet og oppføre seg på den måten, skriver Palomar videre.

- Må drive ut demonene
Også kommentator i avisen El Mundo, Orfeo Suarez, tar fram det harde skytset.

- Ronaldo må kvele sinnet sitt, både for sin egen, for lagkameratenes og for lagets skyld. Nå må han finne ut hvordan han kan drive ut demonene sine så bare scoringene blir igjen, men uten at han mister sulten, skriver Suarez.

Han innrømmer at det ikke blir enkelt.

- Det er en vanskelig ligning fordi en god spiss uten en demon inni seg ikke eksisterer, skriver Suarez.

- Prøvde bare å komme meg løs
Ronaldo selv sier at han aldri mente å skade motspilleren.

- Folk som forstår seg på fotball vet at min intensjon alltid er å prøve å spille fotball. Det røde kortet er en skam og jeg forstår det ikke, sa Ronaldo til pressen etter kampen.

Uansett intensjon vil han i hvert fall gå glipp av Reals kamp mot Deportivo la Coruna på lørdag.

- Jeg vet man gjennom tv kunne se blod, men jeg prøvde bare å komme meg løs. Jeg prøver aldri å skade noen, bedyrer Ronaldo.

Unnskyldte seg
Patrick Mtiliga, som fikk nesen knekt, var ikke i tvil om at det røde kortet var fortjent.

- Det var et rødt kort, helt klart, sier han til sporten.dk.

Likevel mente han at det fantes forsonende forhold.

- Ronaldo kom ned i garderoben etter kampen. Han kom og unnskyldte seg. Enhver spiller som er stor nok til å unnskylde sine feil er en fin spiller, sier Mtiliga.

Under kan du se hendelsen som førte til det røde kortet. Var det et riktig rødt kort? Diskuter under eller stem øverst til venstre!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken