Gå til sidens hovedinnhold

Spar hele 70 kr i boligskatt

Hver boligeier vil i 2004 få en skattelette på utrolige 70 kroner, etter at bunnfradraget i fordelsbeskatningen øker med 10.000 kroner i budsjettforslaget fra regjeringen.

- Vi er særlig skuffet over at Høyre, med finansminister Per-Kristian Foss som finansminister, ikke har tatt valgløftene og Sem-erklæringen mer høytidelig i de tre statsbudsjetter som regjeringen har presentert, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund (HL) i en pressemelding onsdag.

HL presenterte ved regjeringens tiltredelse en ønsket modell for avvikling av boligbeskatningen. Etter modellen skulle hele boligskatten skulle være avviklet i de tre første årene i regjeringsperioden.

Men fortsatt gjenstår rundt 90 prosent av den opprinnelige fordelsskatten.

I statsbudsjettet for neste år er det dessuten ikke gitt reduksjoner i formuesskatten, arveavgiften eller dokumentavgiften.

Regjeringen skriver også i forslaget til statsbudsjett at det skal kuttes en halv milliard i rammen til Husbanken. Det gir ikke noe godt signal om å opprettholde eller øke boligbyggingen for neste år, mener HL.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn