Det kan spøke for hoppernes øvelser under VM på ski i Holmenkollen fredag.

Værutsiktene for denne dagen er ikke de beste. De er faktisk så dårlige at Johan Remen Evensen, Anette Sagen og de andre hopperne kanskje ikke slipper utfor Midtstubakken i det hele tatt.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Sjekk Oslo-været her

Kuling på fredag
Meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo har nemlig dette værvarselet å by for de VM-interesserte:

- Når VM begynner onsdag, er det ventet litt snø i lufta. Det blir nokså skyet. Også torsdag kan det bli litt snø. Fredag kan det slå om, og vi kan få regn og tåke. Kanskje vil det også bli en del vind, og vi kan få kuling, sier meteorologen.

Han vet selvfølgelig godt at dette er dårlig nytt for VM-arrangøene og publikum, som har gledet seg til å se hopperne sette utfor i Midtstubakken fredag. Da konkurrer nemlig jentene i sitt normalbakkerenn, mens gutta har kvalifisering til sin første øvelse, som også er i normal bakke.

- Nei, det ser ikke så lovende ut, medgir meteorologen.

Trøsten er at det lørdag tegner til å bli litt bedre vær.

- Da vil vinden minke, og skydekket vil trolig sprekke opp, sier han.

- Er godt forberedt
Arrangørenes assisterende sportssjef Lasse Ottesen forteller til Nettavisen at man er godt forberedt på eventuelle værproblemer.

- Vi har en beredskapsplan både på vær og forflytning av øvelser. Den planen har vi utarbeidet sammen med FIS og sammen med NRK, sier Ottesen.

Det er imidlertid umulig å komme utenom det faktum at hopp er en utendørsidrett hvor vær og vind har stor påvirkningskraft.

- Vi må bare ta en dag av gangen. Det er ikke mer enn et par dager siden det var spådd veldig flott vær. Vi har også meteorologisk institutt, med Kristen Gislefoss, til stede i Holmenkollen under hele mesterskapet, for å informere oss underveis. Men dette er jo en av de tingene vi ikke får gjort noe med, påpeker Ottesen overfor Nettavisen.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) ønsker primært å få gjennomført alle øvelser på de dagene de er satt opp.

- Men hvis det blir veldig ille, må vi forflytte til neste dag, forteller Ottesen.

HTML EMBED