Fra i dag kan du på Finansportalen sammenligne ti forsikringsselskaper på ti minutter og spare mange tusenlapper.

- Vi kvier oss for å skifte forsikringsselskap, selv om det lett koster en ferie å la være. Det har heller ikke vært så enkelt å sammenligne priser mellom ulike forsikringsselskaper. Å ringe rundt til de ulike selskapene og forklare hva man vil ha priser på, kunne fort ta flere timer. I tillegg er det mye som bokstavelig talt står med liten skrift. Fra og med 2. februar 2012 er alt dette historie, så det er ikke lenger noen grunn til å betale overpris for å forsikre sine eiendeler, sier daglig leder i Finansportalen Elisabeth Realfsen til NA24.

Klikk og spar
Finansportalen har laget Norges første og eneste prissammenlikningstjeneste for skadeforsikringer.

Tjenesten består av kalkulatorer, hvor du kan sammenlikne både pris og kvalitet på tilbud av bil- bolig- innbo- og reiseforsikringer fra forsikringsselskapene.

”Sparte du tusenlapper på å bytte forsikring? Da vil jeg gjerne ha kontakt med deg. stig.solberg@nettavisen.no”

Dekker 90 prosent av markedet
Fra starten av, var bare fire selskaper med i løsningen. Tirsdag 1. februar ble det tiende selskapet med i løsningen, og Finansportalens kalkulatorer dekker nå over 90 prosent av markedet for skadeforsikringer.

- Finansportalen.no omfatter fra i dag over nitti prosent av forsikringsmarkedet. Det betyr at du kan sammenligne både pris og kvalitet på forsikring av bolig, bil innbo og reise. Folk flest betaler fremdeles overpris for forsikringene sine. Ofte dreier det seg om store beløp, som nå kan spares, sier Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Ingen grunn til bytteangst
Det er heller ingen grunn til å engste seg for å bytte til et billigere forsikringsselskap.

- Alle selskaper følger visse normer, så kundene er trygge ved bytte, sier Realfsen.

Uavhengig og nøytral
I tillegg er Finansportalen drevet av Forbrukerrådet, noe som sikrer uavhengighet og pålitelighet.

- Tjenesten er finansiert over offentlige budsjetter, så Finansportalen er eneste uavhengige tjeneste for sammenligning av priser på forsikring, banklån, sparing og overføring av penger til utlandet. I løpet av året regner vi med å få med de siste etternølerne blant forsikringsselskapene, slik at Finansportalen dekker hele markedet, sier Realfsen.

Her kan du sjekke hvor mye du kan spare.

- Er du en vanlig ”sløv” og trofast forsikringskunde skal du neppe klikke lenge for å frigjøre flere tusenlapper, sier Realfsen.

Sammenlign bilforsikringer

Sammenlign husforsikringer

Sammenlign innboforsiktinger

Sammenlign reiseforsikringer