Gå til sidens hovedinnhold

Spar tusenlapper på BSU

Under 34 år? Da bør du fylle opp BSU-kontoen eller skaffe deg en før årsskiftet.

- De beste høyrentekontoene gir deg rundt 3,55 prosent rente på 100.000 kroner. På oversikten vår gir de beste over 4 prosent rente på BSU-konto, og i tillegg kommer skattefradraget på 20 prosent, sier Nettavisens privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen.

Men du må betale inn BSU-pengene (maks 15.000 kroner per år og 100.000 totalt) innen årsskiftet og la pengene stå til ut januar for å sikre deg skattefradraget.

Herfår du de beste BSU-vilkårene.

- Listen er komplett til dags dato, og kun banker som har justert renten etter det forrige rentemøtet er tatt med i denne oversikten, forteller Pengeforlaget-redaktøren.

Les mer om Boligsparing for Ungdom i denne guiden.

- Det lønner seg å la være å sprette kontoen dersom du skal investere i boligkjøp. Hvis du har valget mellom å bruke de 70.000 du har spart opp på BSU-kontoen og låne 70.000 kroner til, lønner det seg å låne pengene, sier Pedersen.

Sjekk om du bør du sprette BSU-kontoen, eller om du skal forsette å spare med denne kalkisen.

- Husk at det ikke er noen vei tilbake når du har tatt ut fra BSU-kontoen. Du kan spare penger til og med året du fyller 33, og maks kvote er 100.000 kroner, understreker Pengeforlaget-redaktør Rune Pedersen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen