Gå til sidens hovedinnhold

Spar tusenlapper på forsikring

Slik finner du det riktige forsikringstilbudet.

Mens du venter på at den nye statlige forbrukerportalen.no lanseres i løpet av året, må du sammenligne forsikringsprisene selv.

Eventuelt kan du få andre til å gjøre grovarbeidet for deg - gratis.

- Du kan spare tusenlapper på å velge den riktige forsikringsløsningen, og det er slett ikke vanskelig. Du kan ringe rundt, sjekke selskapenes nettsider eller få andre til å gjøre jobben for deg, sier Nettavisens privatøkonomi-ekspert Rune Pedersen.

LES OGSÅ: Mer misnøye med forsikringen

Tre slike nettsider er www.billigstforsikring.no, www.nyforsikring.no og tjenestetorget.no. Selskapene tilbyr deg å taste inn all relevant informasjon, og sender deretter forespørsler til en rekke utvalgte forsikringsselskaper. Du mottar selv svarene vederlagsfritt i eposten din og kan sammenligne tilbudene.

Og mens det før var vanskelig å komme ut av et forsikringsforhold før ved hovedforfall, har du siden begynnelsen av fjoråret kunne «si opp en løpende forsikring dersom forsikringsbehovet faller bort eller det foreligger andre særlige grunner, eller for flytting av forsikringen til et annet selskap», ifølge paragraf 3-6 i Lov om forsikringsavtaler.

LES OGSÅ: - Styr unna dette på salget

Forsikringsselskapet skal varsles med frist på minst en måned, og du har krav på å få utbetalt gjenstående i innbetalt premie uten gebyr fra forsikringsselskapet.

- Å ringe tar nok lengst tid, men da er du mest sikker på at du får den beste forsikringen. Du kan gi og få flere opplysninger som påvirker prisen, og får avklart dekningsgrunnlaget bedre, sier Pengeforlaget-redaktør Rune Pedersen.

Han har tidligere gitt ut bok om forsikring.

- Det er store variasjoner i tilbudene, og et alternativ er jo også å ringe opp de selskapene du mottar best tilbud fra per epost. Da kan du gi tilleggsopplysninger som kan sikre deg et enda bedre tilbud, lyder tipset fra Pedersen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken