Engelske aviser har for vane å kreve landslagstrenerens hode på et fat fortere enn Manchester City rekker å svi av noen hundretalls kroner på en ny spiss, men når det gjelder klubbmanagere har tonen vært noe mildere.

Kritisere og latterliggjøre – ja, gjerne, men å forlange deres avgang? Nei, heller sjelden.

Derfor skal man kanskje lytte når så først gjøres – spesielt når det kommer fra Englands kanskje mest anerkjente avis, The Guardian.

Det er dagen etter det smått sensasjonelle hjemmetapet for Wolverhampton at den seriøse avisen krever Liverpool-managers avgang, og lister opp en rekke grunner for at Hodgson ikke er verdig til å lede England mestvinnende klubb:

* Resultatene
Liverpool har tapt hjemme på Anfield mot Northampton Town, Blackpool og Wolves i løpet av det siste halvåret. «Uansett hvilken finansiell situasjon Hodgson må jobbe under, er det en grotesk underprestasjon».

* Tilgjengelig spillermateriell
Hodgson klager på spillerne han arvet etter Benitez, men hadde Pepe Reina, Jamie Carragher, Javier Mascherano, Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Fernando Torres tilgjengelig da han kom. Selv om Mascherano forsvant til Barcelona, lot han også Aquilani gå på lån til Juventus «og brakte inn vitsen av en duo, Paul Konchesky og Christian Poulsen». Avisen minner også om at Liverpool tross alt ble nummer syv i fjor, samtidig som den mener at Hodgson har «innført en stygg, ensformig spillestil» som ikke passer de spillerne han har tilgjengelig.

* Fernando Torres misbrukes
Hva har skjedd med Liverpools målmaskin? Seks strake kamper uten nettkjenning (inkludert én kamp for Spania), mot Wolves hadde landsmann og sisteskanse Pepe Reina 14 flere ballberøringer enn Liverpool-spissen i løpet av førsteomgangen. Man skulle ikke tro det var mulig, og El Niño virker nærmest helt fortapt der han uinteressert tusler rundt på Premier League-arenaene. The Guardian mener likevel Hodgson må ta på seg skylda også her: «Torres trenger å få spilt ballen i beina, eller å jage den i bakrom. Han vil aldri slå folk som Christophe Berra i lufta. Torres er en spiss i verdensklasse som tvinges til å spille som en bereist spiss i de lavere divisjoner».

* Hodgson har mistet garderoben
Muligens hadde han den ikke fra starten engang, nå mener avisen det er helt tydelig at han ikke har spillernes tillit. Selv under Benitez ville lag forvente en kanonade mot slutten hvis de ledet, «mot Wolves var det ingen ting».

* Fansen har ikke tillit til ham
En rekke Liverpool-supportere har twitret hyppig og med store bokstaver det siste døgnet, å finne den som støtter Hodgson er vanskeligere enn å finne den berømte nåla i høystakken. Det var kraftig murring på The Kop etter tapet, mens Hodgson var tverr på pressekonferansen, og lurte på hvor den berømte støtten hadde forsvunnet. «Han hørtes ut som en bortesupporter som mobbet et dempet hjemmelaget for manglende atmosfære... Liverpools supportere misliker allerede Hodgson. Dette vil bli sett på som dråpen som fikk begeret til å renne over», skriver avisen.

Verste manager på 50 år
At det torsdag også publiseres tall som viser at Hodgson er Liverpools dårligste manager i moderne tid, hjelper neppe den gamle Viking-treneren mye. Lokalavisa Liverpool ECHO har nemlig gått gjennom tallene for Liverpools managere de siste femti åra, og selv Graeme Souness, mannen som brakte István Kozma til Anfield og i ettertid er blitt sett på som inkarnasjonen av det onde av Liverpool-fansen, har verre seiersprosent enn Hodgson.

Hør bare:

Kenny Dalglish - 60.91%
Bob Paisley - 57.38%
Rafael Benítez - 55.43%
Joe Fagan - 53.44%
Bill Shankly - 51.98%
Gérard Houllier - 50.77%
Roy Evans - 50.41%
Graeme Souness - 41.40%
Roy Hodgson - 41.38%

«Døm meg etter ti kamper», sa Roy Hodgson i september. Han fikk litt lenger tid før folk kom med sin endelige dom – men hva er din? Ta debatten under!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED