Den ungarske reporteren László Petra beklager i et åpent brev i avisa Magyar Nemzet at hun sparket mot flyktende mennesker i grensebyen Röszke tirsdag. Kvinnen med kameraet fra TV-stasjonen N1TV2 var en av mange mediefolk som dekket begivenheten da et stort antall flyktninger brøt seg gjennom politiets sperringer og la på flukt.

Opptakene fra en annen reporter på stedet, tyske Stephan Richter, viste hvordan László Petra strakk ut bena mot en løpende jenta og sparket bein på en mann som kom løpende med et barn i armene.

Les også: Foreslår unntakstilstand i Ungarn

- Kameraet gikk, hundrevis av migranter brøt gjennom politiets sperringer, en av dem kom løpende mot meg, og jeg var redd, skriver hun i det åpne brevet.

László Petra skriver at noe klikket i henne.

- Jeg trodde jeg ble angrepet og måtte beskytte meg selv. Det er vanskelig å treffe riktig beslutning når panikken rår og hundrevis av mennesker kommer løpende mot deg, skriver hun.

Hun skriver at hun angrer og tar det hele og fulle ansvar for hva hun gjorde.

- Jeg er ikke en hjerteløs, rasistisk kamerakvinne som sparker barn, skriver hun og forteller at det har vært en heksejakt på henne og at hun har fått drapstrusler i etterkant.

Den ungarske reporteren ble oppsagt med øyeblikkelig virkning fra nyhetskanalen hun jobbet for, og det ble reist krav om etterforskning av henne.

Sosiale medier ble fylt av avskyerklæringer, som eksempelet over, da opptakene fra Röszke begynte å sirkulere, og noen opprettet Facebook-siden «The Petra László Wall of Shame», der det strømmet på med hatmeldinger mot henne.

VIDEO: Se opptaket som satte sinnene i kok her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=xWS9L_J2-ZPIFilCfd8IKYd0HGgBQw2PiKAqQWZyVy74jk9DvWeSCrPBF-2WWvzkDUelzCVMJlz0heR8ZflxvAPxRlobOTsr&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);