Gå til sidens hovedinnhold

Sparket bort 847 millioner

Og verre skal det bli.

Den engelske toppklubben Manchester City har annonsert at de har røket på et tap på svimlende 92,6 millioner pund, over 847 millioner kroner etter dagens kurs. Tapet er det tredje største i historien til britisk fotball, ifølge The Times.

Klubben som operer med avvikende regnskapsår melder at de i året frem til 31. mai i fjor røk på en smell, kun overgått av Chelseas to første år med russeren Roman Abramovitsj bak spakene.

Svindyre spillere
Blant de enorme utgiftene finner man kjøp av flere spillere som Robinho, Shay Given, Nigel de Jong og Craig Bellamy. Alle disse ble kjøpt kort tid etter at Sjeik Mansour tok over klubben i september 2008.

The Times melder også at den galopperende utgiftssiden ikke hang sammen med inntektene. Klubbens omsetning steg i samme periode kun med seks prosent fra 82,3 millioner pund til 87 millioner pund.

Og som om tapet på nesten 93 millioner pund ikke er ille nok er det ventet at det inneværende regnskapsåret, som ender i slutten av mai, vil være enda rødere.

Årsaken er kjøp av spillere som Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Joleon Lescott og Gareth Barry, kombinert med eksplosjonsartede lønnsforpliktelser og kostnader knyttet til oppsigelse og ansettelse av trenere.

Smører Uefa
Sjeik Mansour har også konvertert sine aksjonærlån på 304,9 millioner pund til egenkapital. Samt at han har kjøpt opp ytterligere aksjer i klubben for 89,6 millioner pund, ifølge avisen.

Dette er en øvelse Roman Abramovitsj tidligere har foretatt med Chelsea.

Ved å ta et slikt grep kan klubbene unngå Uefas planlagte regler som vil forhindre gjeldstyngede klubber fra å kunne spille i europeiske turneringer.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken