Gå til sidens hovedinnhold

Speiderleder tilstår seks drap

Dennis Rader (59), som før helgen ble arrestert og siktet for ti drap, skal ha tilstått seks av dem. Rader etterforskes i tillegg for ytterligere tre drap.

59-åringen – som kalles BTK-drapsmannen (blind, torture, kill, red. anm.) - er foreløpig siktet for å ha drept ti mennesker i årene mellom 1974 og 1991. Da han ble pågrepet fredag omfattet siktelsen åtte drap, mens ytterligere to ble lagt til på lørdag.

- Han snakker om drapene, bekrefter en anonym politikilde til nyhetsbyrået AP.

Statsadvokat Nola Foulston hevder informasjonen AP sitter på er feil, men hun nekter å kommentere om Rader har tilstått noen av drapene, eller om 59-åringen etterforskes for flere drap. En talskvinne for politiet avviser også å kommentere APs opplysninger.

Det er ventet at Rader mandag eller tirsdag blir fremstilt for varetektsfengsling. Politiet opplyser at de er sikre på at BTK-drapsmannen nå endelig er pågrepet, etter at han har spredt frykt i over tretti år. Gjennombruddet i saken skal ifølge politiet ha kommet på grunn av DNA-bevis.

Dennis Rader er gift, har to barn, og får gode skussmål både privat og i arbeidslivet. Han var engasjert i speiderbevegelsen, og aktiv i sin lokale kirke.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken