Gå til sidens hovedinnhold

Spennende nykommer

Denne klubben har rykket opp til Premier League tre ganger på seks år. Nå blir den værende.

West Bromwich Albion er det nye jojolaget i engelsk toppfotball. Klubben rykket opp til Premier League i 2002, 2004 og nå sist i mai.

Nå gjenstår det bare å holde seg der.

Det lyktes man med sesongen 2004/05, under ledelse av Bryan Robson, men gleden varte bare i én sesong - da bar det rett ned til Championship igjen.

Spennende manager
Denne gang er det Tony Mowbray (44) som styrer skuta. Den tidligere Middlesbrough-midtstopperen fikk mye skryt for sin managerjobb i Hibernian og er blitt kåret til årets manager både der og i West Bromwich.

Han har imidlertid et begrenset materiale å jobbe med, sett i Premier League-lys. Nøkkelspillerne i WBA er folk som Jonathan Greening, Robert Koren og Neil Clement. Solide spillere, men ikke nødvendigvis nok til å berge plassen.

Laget ser uansett sterkest ut sentralt på midtbanen.

Omskolert United-talent
Den tidligere Lillestrøm-favoritten og playmakeren Robert Koren passer muligens bedre i Premier League enn i Championship - det kommer vel an på hvor ofte WBA får låne ballen - mens den tidligere Manchester United-vingen Jonathan Greening er blitt et veldig solid midtbaneanker med gode balldistribusjonsferdigheter.

James Morrison tar seg av den ene midtbanekanten, mens Do-heon Kim og Marek Cech er kandidater til å få den andre.

Forsvaret ser ut til å ville bestå av Carl Hoefkens på høyreback, Leon Barnett og Neil Clement sentralt og enten Paul Robinson eller Gianni Zuiverloon på venstreback.

I mål skal Scott Carson, ny fra Liverpool, vise seg verdig en plass på det engelske landslaget.

Offensivt har Mowbray flere valgmuligheter. Nykommeren Luke Moore vil helt sikkert få mye spilletid, mens Roman Bednar og Ishmael Miller viste lovende takter i fjor. Craig Beattie er også et alternativ.

Kan overraske
Nykommere har en tendens til å slite i Premier League, men ofte klarer ett av tre lag å markere seg positivt og kjempe om en plass på øvre halvdel av tabellen. Hvis noen av nykommerne skal klare det i 2008/09, tror Nettavisen at det vil være West Bromwich.

Albion har den beste keeperen av nykommerne, en spennende midtbane og et par spisser som denne sesongen kan komme til å blomstre for fullt.

Men sannsynligvis vil også dette laget måtte kjempe febrilsk for å unngå nedrykk. Vi tror at WBA redder plassen med et nødskrik.

Nettavisens tips: 17. plass

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken