Gå til sidens hovedinnhold

Spesialtrening kan ha gjort ham til en av «tidenes beste»

Slik har Anders Fannemel blitt en spesialist i skiflyging.

VIKERSUND (Nettavisen): - Han er i ferd med å bli en av tidenes beste skiflygere, sier Norges sportssjef Clas Brede Bråthen om Anders Fannemel fra Hornindal.

23-åringen var fredag kun 50 centimetere fra å tangere Johan Remen Evensens verdensrekord på 246,5 meter i Vikersund.

Nå er han storfavoritt før lørdagens renn i verdens største hoppbakke.
Det er ikke tilfeldig skal vi tro landslagstrener Alexander Stöckl.

Mer ekstrem i luften
Østerrikeren mener Fannemel har helt spesielle egenskaper som gjør han til en bedre skiflyger enn sine konkurrenter.

- Fannemel er veldig god til å justere kroppen med tanke på vinkelen han har i luften. Han klarer å bikke litt mer over enn de andre. Han er litt mer offensiv enn de andre. Det fører til at han klarer å ta vare på hastigheten gjennom svevet, mens andre bremser litt mer i luften, forklarer Stöckl til Nettavisen.

Norges landslagtrener tror også han vet forklaringen til at nettopp Fannemel ar funnet nøkkelen i skiflyging. De siste årene har Fannemel nemlig kombinert en fritidsaktivitet med spesialtrening.

- Anders har vært god på dette hele tiden, men jeg tror også at han har lært en del under fallskjermhoppingen. Han har over 100 fallskjermhopp og da har han følt mye på hvordan luften påvirker kroppen, sier Stöckl.

- Jeg tror det kan ha vært en nøkkel for ham, forteller østerrikeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Sindig bondesønn
Sportssjef Clas Brede Bråthen kaster seg på hyllesten av 23-åringen.

- Enkeltresultatet taler for seg, det er verdens nest lengste skihopp. Det er helt klart at han er i ferd med bli en av tidenes beste skiflygere. En sindig bondesønn fra Hornindal kan også bli en av verdens råeste skiflygere. Det er flott og det betyr mye for oss at man ikke behøver å ha hoppbakker i hagen for å få det til, sier Bråthen til Nettavisen.

- Anders har en kropp som er veldig bra egnet for dette. Han har også en mentalitet som gjør at alt han gjør gjennomfører han hundre prosent. Det er sånn han er som person. Det er det som er hans sterkeste egenskap.

Lørdagens renn i Vikersund starter klokken 16, og det ligger til rette for at verdensrekorden vil ryke i løpet av helgen.