N.Y. RANGERS - TAMPA BAY 2-1:

Noen spillere i NHL er superstjerner som får lønninger på 60-70 millioner kroner i året og bare spiller for én klubb hele karrieren. Andre spillere svetter som gale for i det hele tatt å komme seg til NHL, for å spille noen få minutter per kamp i tredje- eller fjerderekka.

Dominic Moore er i den sistnevnte kategorien.

Moore har vært i ni forskjellige lag i National Hockey League, en utfordring som ble lettere å takle når kona Katie ga opp sin egen lovende fotballkarriere og ble med på flyttelasset gang etter gang.

Helt til hun fikk kreft.

Da var det Dominics tur til å ofre seg. Han kuttet ut ishockeyen mens hans daværende lag, San Jose Sharks, skulle starte på sluttspillet og jakte på Stanley Cup - det største en hockeyspiller kan vinne.

Katie døde av sykdommen 7. januar 2013. Dominic var sønderknust og spilte ikke hockey igjen før han debuterte for New York Rangers i oktober 2013.

Hans ferdigheter i droppsirkelen og i undertallsspill hjalp Rangers til finale i Stanley Cup i fjor. Moore ville så gjerne vinne for å hedre kona, men det er ikke alltid livet spiller på lag i slike situasjoner.

Det ble tap for Los Angeles Kings i finalen.

Se intervjuet som ble gjort med Dominic Moore før finalen i fjor:


Nå forsøker Rangers igjen å vinne Stanley Cup, og lørdag ble det seier 2-1 mot Tampa Bay Lightning i den første semifinalen i best-av-sju-serien.

Matchvinner?

Dominic Moore.

Nå er Rangers bare tre seirer unna en ny finale i Stanley Cup.

- Hayes gjorde et bra forarbeid og vi fikk pucken i mål, sier Dominic Moore til NBC.

Målet kom med bare 2,25 minutter igjen av ordinær tid, og det var som Moore nevner Kevin Hayes som gjorde mesteparten av jobben. Moore ble truffet av pasningen til nummer 13 og kunne juble da pucken stusset fra beinet hans og inn i nettmaskene.

Se scoringen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Seieren var fullt fortjent, selv om den fort kunne ha havnet hos Tampa Bay Lightning også. Rangers vant skuddstatistikken 30-24 og hadde flere store sjanser som ble stoppet av en glimrende Ben Bishop i Tampa-målet.

Rangers trengte litt flaks for å overliste Bishop, også på 1-0-målet.

13 sekunder gjensto av andre periode da pucken havnet hos Derep Stepan foran Ben Bishop. Et skudd fra Chris Kreider stoppet i høyreskøyta til LIghtning-backen Andrej Sustr og ble liggende som en sjokoladekake på kjøkkenbordet - et tilbud Stepan gladelig slo til på.

Se scoringen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Ondrej Palat utlignet for Tampa Bay mens Ryan McDonagh satt utvist for spill med høy kølle. 1-1-målet kom 6,45 minutter ut i tredje periode.

Se scoringen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Den andre semifinaleserien i NHL starter søndag, da Chicago Blackhawks kommer på besøk hos Anaheim Ducks. Den kampen starter klokken 21.00 norsk tid, og vises direkte på Viaplay.no.