Gå til sidens hovedinnhold

Spillere innrømmer: - Overrasket over Høgmo

Flere av de norske spillerne forteller at de lot seg overraske av landslagssjefens laguttak.

UNGARN - NORGE 2-1 (3-1 sammenlagt)

BUDAPEST (Nettavisen): Norges EM-drøm er knust etter at laget tapte 1-2 borte mot Ungarn søndag kveld.

Til tross for at landslagssjef Per-Mathias Høgmo var godt fornøyd med sjansene Norge skapte i den første playoffkampen på Ullevaal mot Ungarn, valgte han å gjøre tre endringer til søndagens kamp.

Det skulle vise seg å bli en tabbe.

For det norske laget fungerte dårlig i den første omgangen på Groupama Arena, og allerede til pause valgte den norske treneren å foreta seg to bytter.

På forhånd var det mange som trodde Marcus Pedersen skulle starte på topp, men Høgmo startet uten en rendyrket spiss søndag kveld. I stedet plasserte han Markus Henriksen på topp, med Martin Ødegaard liggende like bak.

- Skuffet

Etter kampen forteller Pedersen til Nettavisen at han ikke fikk noen forklaring på hvorfor han ikke fikk starte kampen.

- Jeg ble vel litt overrasket og kanskje litt skuffet fordi jeg ikke startet, sier Pedersen til pressen.

- Jeg ble litt skuffet selv, men de hadde tydeligvis en kampplan som de trodde på. Jeg får stå under den jeg og, forklarer spissen.

I pausen endret Høgmo altså taktikk, men Norge klarte aldri å snu kampen til deres favør.

- Jeg er kjempeskuffet over at vi ikke greier det her, men så har vi heller ikke noe der å gjøre hvis vi ikke greier å slå det laget her, sier Pedersen til Nettavisen.

- Bedre i Oslo

Alexander Søderlund var mannen som startet på topp i torsdagens kamp, men en skade gjorde at RBK-spissen ga beskjed til Høgmo på forhånd at han ikke ville tåle 90 minutter.

Likevel tror Søderlund at laget ville ha gjort det lurt med å fortsette med samme taktikk som i den første kampen.

- Det er greit at det blir endringer, men man bør se bak det som skjedde i Oslo, hvor vi var mye bedre. Vi fikk ikke hull på byllen, men jeg synes kanskje vi burde ha jobbet videre med det som vi gjorde da, sier Søderlund.

Rosenborg-spissen vil imidlertid ikke klandre Høgmo for tapet.

- Vi valgte en annen kampplan, og den kunne fort ha fungert den også, sier Søderlund.

Også landslagsstopperen Vegard Forren er forsiktig med å kritisere taktikken for mye, men legger ikke skjul på at han savnet litt fysikk i laget.

- Det er tre dager siden forrige kamp. Vi ville kanskje ha inn noen friske bein. Vi har med spillere som er i meget god form og nære et uttak i den første kampen. Samtidig, så tror jeg ingen var så overrasket over hva Ungarn kom med i dag, sier Forren til Nettavisen.

- Derfor tror jeg kanskje noen var litt ekstra overrasket over at vi ikke startet med litt mer «power» og fikk kjørt de litt i starten. Da tror jeg kanskje det kunne ha åpnet seg litt utover kampen, men det blir for lett å snakke om laguttak nå. Vi er rett og slett ikke gode nok over de to kampene, forklarer midtstopperen.

LES: Detaljert kampreferat

Johansen beklager

Stefan Johansen vil si lite hva han tenker om kampplanen, og forteller i stedet at han står bak trenerens valg.

- Jeg synes det så greit ut. Jeg står bak de valgene treneren tar. Vi fikk mye rom på hjemmebane. Martin og Moi er to spillere som er gode til å finne de rommene, men så er Ungarn fysiske og vinner mange baller, så det sånt som skjer, sier Johansen til Nettavisen.

Celtic-profilen var svært skuffet etter søndagens skuffende tap.

- Vi må egentlig bare si unnskyld til det norske folk. Vi så på dette som en bra mulighet, men vi er ikke gode nok i de to kampene her. Jeg orker ikke å gå innpå detaljer i spillet, men det er bare rekke opp hånden og si at vi ikke er gode nok akkurat nå, sier Johansen.

- Det er lett å være etterpåklok. Vi hadde ståltro på dette før kampen, men vi er ikke tøffe nok i dag, sier Celtic-spilleren.

Savner spillere som tar ansvar

Mohamed Elyounoussi var én av de tre spillerne som startet søndag, men som ikke var i startelleveren tidligere i uken. Også han var meget skuffet etter kampen. Moi var klar på at han ikke tok vare på sjansen Høgmo hadde gitt ham.

- Jeg var ikke helt på i dag, akkurat som resten av laget. Vi kommer under veldig tidlig. Der ifra, så virker de å være raskere enn oss, sterkere enn oss, og de var mer på enn oss i dag. De vinner fullt fortjent, sier Elyounoussi.

Han savner at flere spillere tar ansvar under kampen.

- Vi er rett og slett tomme utpå der. Med en gang vi får ballen, så er det mange som gjemmer seg, og mange som ikke tør å ta ansvar. Vi var rett og slett tamme i dag, forklarer Moi.

P.S: Les alt om landskampen her.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken