Gå til sidens hovedinnhold

Spillerjakten er i gang

Med vidåpent overgangsvindu kaster Tippeliga-klubbene seg ut i jakten på forsterkninger til høstsesongen. Vi gir deg oversikten over markedet.

De aller fleste klubbene ønsker å forsterke stallen med minst én spiller når muligheten til kjøp og salg igjen åpner seg. Som vanlig er angrepsspillerne mest etterspurt, men det er samtidig den minst tilgjengelige «varen».

Rosenborg har allerede forsterket laget med tre nykommere, men trønderne utelukker ikke at det kan bli flere kjøp før klubben skal ut i Champions League.

Klubbene er som vanlig sparsommelig med opplysninger om hvilke spillere de ønsker å sikre seg, men navn som Trond Fredrik Ludvigsen, Peter Kovacs og Robbie Winters står nok på manges ønskeliste.

Klubbene har 61 dager på seg til å forsterke lagene, før vinduet stenger.

Her ser du hvilke posisjoner de forskjellige lagene ønsker å forsterke, hvilke spillere som er på vei bort og hvem som er Bosman-spillere i de ulike Tippeliga-klubbene:

Tromsø:
Bosman-spillere: Arne Vidar Moen, Roar Christensen, Ole Talberg, Miika Koppinen, Ole Andreas Nilsen.

Spillere ut: - Det har som kjent vært mye oppmerksomhet rundt Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs, men det er ikke dukket opp noe konkret nytt den siste tiden. Det har heller ikke kommet forespørsler på andre spillere, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Spillere inn: - Vi vurderer å hente midtbanespilleren Patrice Bernier fra Moss. Ellers er Tromsø først og fremst på jakt etter forsterkninger i midtforsvaret og sentralt på midtbanen. Vil også ha en ny spiss dersom Peter Kovacs blir solgt, sier Høgmo.

Rosenborg:
Bosman-spillere: Roar Strand, Odd Inge Olsen og Lars Blixt.

Spillere ut: - Vi har allerede solgt Dagfinn Enerly til Fredrikstad. Vi ønsker dessuten å leie ut vår keeper Alexander Lund Hansen til en 1. divisjonsspill, slik at han skal få kamptrening. For øvrig har vi ikke mottatt henvendelser på noen spillere, sier RBK-trener Ola By Rise.

Spillere inn: - Ivar Rønningen (keeper), Mikael Dorsin (back) og Robbie Russell (back) er allerede hentet inn, slik at den defensive delen av laget er forsterket både i forhold til fornyelse av troppen, skader og rutine. Dessuten er Christer George kommet tilbake fra utlån, og han virker veldig bra. Dessuten er 16 år gamle Per Siljan Skjelbreid hentet opp i A-stallen på permanent basis.

- Det er ingen andre konkrete navn foreløpig, men vi utelukker ikke at vi kommer til å forsterke med en offensiv spiller frem mot Champions League. Foreløpig ligger vi på været, sier By Rise.

Det er fra før kjent at Rosenbog har forhørt seg om spillere som Morten Gamst Pedersen, Alexander Ødegaard og Bengt Sæternes.

Lillestrøm:
Bosman-spillere: Per Magne Misund, Peter Werni, Stian Berget, Gylfi Einarsson og Tom Kristoffersen.

Spillere ut: - Per i dag er ingen av våre spillere på vei bort fra klubben, sier daglig leder Frank Grønund til TV 2 Nettavisen.

Spillere inn: - Vi har allerede sikret oss malteseren Michael Mifsud, og regner med at NFF løser floken rundt overgangen tidsnok til at han kan være i troppen på søndag. For øvrig er vi i markedet , og leter etter offensive spillere - både nå i sommer før høstsesongen, men også med tanke på neste sesong, sier Grønlund, som ikke vil ut med noen navn.

Odd Grenland:
Bosman-spillere: Ronny Deila, Martin Wiig (utleid til Sandefjord), Alexander Aas, Anders Rambekk, Rune Jarstein og Lars Lien.

Spillere ut: - Vi forhandler med klubber om utleie av flere av våre yngre spillere. Martin Wiig er allerede utlånt til Sandefjord, og flere andre kan være aktuelle, sier Odd-trener Arne Sandstø

Spillere inn: - Vi jobber med å forsterke laget, men utfordringen er at dette kan skje i overenstemmelse med klubbens økonomi, sier Sandstø. - Vi har flere konkrete navn på blokken, både norske og utenlandske. Og det er i første rekke angrepsspillere vi jobber mot.

Vålerenga:
Bosman-spillere: Thomas Sæther, Lars Øvrebø, Runar Normann, David Hanssen og Ronny Døhli.

Spillere ut: Keeper Pa Dembo Tourray returnerer til Djurgården etter utlån, etter søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

Spillere inn: - Ingenting nytt, ingenting å kommentere er alt VIF-direktør Kjetil Siem har å si. Oslo-klubben ønsker imiderltid å hente inn en ny keeper som erstatter for Tourray, og her har Vikings Frode Olsen vært nevnt som den heteste kandidaten. Også en spiss står på ineffektive Vålerengas handleliste.

Lyn:
Bosman-spillere: Yngvar Håkonsen, Johnny Hanssen, Thomas Lagerlöf, Ole Bjørn Sundgot.

Spillere ut: Jo Tessem har allerede returnert til Southampton etter utlånsperiodens utløp. Lyn har ikke gitt opp håpet om å sikre seg Tessem på permanent basis, men basert på uttalelser fra spilleren og Southampton ser det ut til at han blir i England inntil videre.

- Vi har også mottatt konkrete henvendelser fra andre klubber på Bosman-spillerne i stallen. Men per i dag vurderes ikke salg. Vi er inne i en fase hvor vi vurderer om disse skal tilbys kontrakt, sier Lyn-direktør Morgan Andersen.

Spillere inn: - Vi har ingen konkrete navn vi jobber med. Vi har valgt en profil der vi vil satse på unge spillere, og videreutvikle disse. Det kunne likevel vært deilig med en ny spiss for Jo Tessem, sier Andersen.

Brann:
Bosman-spillere: Roy Wassberg, Egil Ulfstein, Tommy Knarvik, Thomas Lund og Robbie Winters.

Spillere ut: Ivar Rønningen er allerede klar for Rosenborg, mens Seyi Olofinjana er i forhandlinger med Monaco om en overgang.

- Per i dag har vi ikke mottatt konkrete henvendelser på noen av våre spillere, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen. Det er imidlertid kjent at Lillestrøm og flere andre klubber er interessert i Robbie Winters, som for tiden er i dialog med Brann om kontraktsforlengelse.

Spillere inn: - Vi ønsker å forsterke stallen med en til to spillere. Dessuten har vi allerede sikret oss Tom Sanne for neste sesong, og forhandler med Viking om en overgang allerede i sommer. Vi er også i dialog med den serbiske midtbanespilleren Aleksandar Vukovic. Men mye avhenger av hvordan det går med forhandlingene til Olofinjana. Vi må få frigjort midler før vi kan handle nytt, sier Ludvigsen.

Brann ønsker primært å forsterke høyresiden og den sentrale midtbanen, og skal ha vært i kontakt med Hertha Berlin angående Trond Fredrik Ludvigsen.

Ham-Kam:
Bosman-spillere: - Det vil jeg ikke kommentere, sier Ham-Kams Truls Haakonsen.

Spillere ut: Axel Smeets kan forsvinne. Han har tilbud fra andre klubber, men skal ønske å bli på Hamar. Spørsmålet er om Ham-Kam klarer å få til en økonomisk løsning som får ham til å bli. Det avgjøres denne uka.
Spillere inn: Klubben kjøpte akkurat venstreback Garfield Reid. - Men vi har også et sterkt ønske om å få en spiss til. Det er fryktelig vanskelig, men vi håper å få en på prøvespill i juli. Uten at jeg vil nevne navn akkurat nå, sier Ham-Kams daglige leder, Truls Haakonsen


Viking:
Bosman-spillere: Peter Kopteff, Erik Nevland, Frode Olsen, Erik Fuglestad, Frode Hansen, Hannes Sigurdsson, Jørgen Tengesdal og Tore Snørteland.

Spillere ut: Tom Sanne skal spille for Brann neste sesong, men kan bli frikjøpt allerede nå. VIF har signalisert at klubben ønsker seg keeper Frode Olsen, mens flere utenlandske klubber rapporteres å følge Erik Nevland nøye.

Peter Kopteff, Erik Nevland og Erik Fuglestad er tilbudt ny kontrakt, mens de øvrige Bosman-spillerne er på vent frem til Roy Hodgson tar over etter trenervikar Bjarne Bertnsen.

Nye spillere: Viking har en ny kraftspiss øverst på ønskelisten, og har allerede fått et bud på Tromsøs Peter Kovacs avvist.

Molde:
Bosman-spillere: Thomas Mork, Kai Røberg, Anders Hasselgård, Eddie Gustafsson, Erlend Ormbostad, Stig Arild Råket, Bernt Hulsker, Arild Stavrum og Tommy Eide Møster.

Spillere ut: - David Lung forsvinner til Helsingborg etter Lyn-kampen. Det er også stor interesse for Magne Hoset, men dette vil jeg ikke kommentere nærmere. Dere får vente og se, sier Molde-direktør Espen Silseth.

- Ingen andre er på vei bort for øyeblikket, men vi utelukker ikke at noe kan skje, legger han til.

Spillere inn: - Vi ser først og fremst etter spillere i de fremste leddene på banen. Og skal det forsvinne spillere i troppen nå, vil vi ogs å ha spillere inn, sier Silseth, som ikke vil komme med konkrete navn.

Sogndal:
Bosman-spillere: Osman Nyan og Juka Hakkala.

Spillere ut: Robbie Russell er allerede klar for Rosenborg. Det har også vært spekulert i om spillere som Tommy Øren og Alexander Ødegaard kan være på vei bort, men dette avvises av Svein Bakke. - Det er uaktuelt å selge flere spillere i år, sier sportsdirektøren. Nyan og Hakkala har vært mye skadet, og det er usikkert om disse skal tilbys ny kontrakt.

Spillere inn: - Vi jobber med å hente inn en midtbanespiller, og en back som erstatning for Robbie Russell. Vi har konkrete navn på blokken, og det dreier seg om utenlandske spillere, sier sportsdirektør Svein Bakke.

Stabæk:
Bosman-spillere: Peter Sand og Samir Fazlagic.

Spillere ut: - Ingenting konkret, men man vet jo aldri. Vi utelukker ikke noe, sier trener Gaute Larsen.

Spillere inn: - Martin Andresen er jo tilbake, og Jan Erik Aalbu er på plass som ny sportsdirektør. Slik sett er vi allerede overgangsvinnere denne sommeren. Hvis ikke det skjer noe ekstraordinært med investorerer eller annet, så tillater ikke økonomien at vi henter noen spillere, sier Larsen.

Bodø/Glimt:
Bosman-spillere: Jan Egil Brekke, Christian Berg og Per Ivar Steinbakk.

Spillere ut: Leieavtalen med Hertha Berlin angående Trond Fredrik Ludvigsen er over, og det er usikkert om han får fortsette i klubben. - Per i dag er han ikke Glimt-spiller, men han har sagt at han ønsker å spille for oss ut sesongen. Men dette er i første omgang et forhandlingsspørsmål mellom Trond Fredrik og Hertha, sier daglig leder Tor-Ove Falch.

- Dessuten er jo André Hanssen klar for Herenveen fra nyttår. Ut over det er det ingen spillere som er på vei bort, legger han til.

Spillere inn: - Vi overvåker selvsagt spillermarkedet, men økonomien vår tillater bare å hente spillere med prislapp kr. 0,-, sier en meget ordknapp Glimt-trener Øystein Gåre.

Bodø/Glimt ønsker sannsynligvis å erstatte Trond Fredrik Ludvigsen med en ny offensiv spiller dersom han ikke får fortsette i Glimt, og kartlegger dessuten andre angrepsspillere med tanke på neste sesong. Dessuten forsterkes stallen med midtbanespilleren Stian Theting (Skeid) og keeper Ole Arvid Langnes (hentet fra utlån i Fauske/Sprint).

Fredrikstad:
Bosman-spillere: Stian Johnsen, Lahai Fallay, Vebjørn Hagen og Magnus Riis.

Spillere ut: - Vi har ikke mottatt henvendelser på noen av våre spillere, men er i dialog med klubber i nærområdet for eventuelt utleie av yngre spillere. Blant annet er Mamadou Diagne Latyr aktuell for utlån til Strømsgodset, sier trener Knut Thorbjørn Eggen.

Spillere inn: - Dagfinn Enerly er allerede på plass og er klar til Lillestrøm-kampen. Vi håper også at den amerikanske backen Wade Barrett fra AGF Århus i løpet av dagen, sier Eggen.

Klubben jobber også med andre spillere, og har både norske og utenlandske navn på blokken. Primært ønsker FFK en erstatter for midtstopper Tor Trondsen, som er usikker i tiden fremover, men også en offensiv forsterkning kan bli aktuelt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien