MAN. CITY - NORWICH 2-3:

Roberto Mancinis tid i Manchester City er over. Søndag ble laget ledet av Brian Kidd i møtet med Norwich - en nokså ubetydelig kamp for begge lag.

Det var merkbart.

Etter en tam innledning på kampen, tok Norwich føringen etter at Wes Hoolahan spilte fri Anthony Pilkington, som satte inn 1-0.

City utlignet like etterpå. Edin Dzeko la igjen ballen til Jack Rodwell, som banket den inn i hjørnet.

Norwich skulle muligens ha fått et straffespark eller to, men dommer Mark Halsey var ikke i det gavmilde hjørnet.

I andre omgang tok Norwich igjen ledelsen, gjennom Grant Holt, for Rodwell utlignet for andre gang i kampen. Jonny Howson satte inn 3-2 for Norwich etter et flott raid fra midtbanen.

- Lukter svakhet
Sunderlands manager Paolo Di Canio er overbevist om at Mancini mistet jobben fordi han ikke hadde spillernes støtte. Hans teori er at spillerne gjorde opprør mot Mancinis strenge disiplin.

- Spillerne er som pirajaer. De kan lukte svakhet og reagerer på det. De var langt unna Manchester United i ligaen, de røk ut av Champions League i gruppespillet. Mancini startet noe politisk med styret (om overganger), og spillerne visste, sier Di Canio ifølge Daily Telegraph.

Italieneren mener at spillerne bevisst unnlot å gi hundre prosent innsats, fordi de visste at det til slutt ville koste Mancini jobben.

- De så en svakhet og bestemte seg for å slappe av, hevder Di Canio, som selv har spilt flere sesonger i Premier League.

Fikk støtte i Swindon
Han opplevde noe lignende da han var manager i Swindon.

- Vi tapte fire kamper på rad der og spillerne begynte å sutre og klage. Styrelederen kom inn og gjorde det klarte at "Paolo blir her til evig tid", og da stoppet spillerne umiddelbart. Mancini hadde ikke den støtten.

Di Canio mener at dette er vanlig i moderne fotball.

- Det er vanskelig å finne ekte dedikasjon. Respekt er enkelt, men dedikasjon er vanskelig. Hvis spillerne tror du er svak, forandrer det dynamikken, sier Di Canio, som også mener at Mancini gjorde en tabbe ved å hente inn for mange varmblodige spillere.

- Det er ikke enkelt når du har store egoer i klubben, som Carlos Tevez. Han hadde sju spillere som var heite i toppen. Du kan takle én eller to, men ikke sju.

Takket fansen
Roberto Mancini hadde i det minste fansens støtte. Mange supportere reagerte negativt på nyheten om at italieneren hadde fått sparken i City.

Mancini svarte med å kjøpe en helside i Manchester Evening News, hvor han takket fansen før støtten i den tiden han var i klubben.

Nå er det ventet at Manuel Pellegrini kommer inn fra Malaga og overtar sjefsstolen på Etihad Stadium. Så får vi se om han klarer bedre enn et ligagull, en FA-cuptittel, en andre- og en tredjeplass i Manchester City. Det er nemlig ikke godt nok der i gården.