Gå til sidens hovedinnhold

- Spillerne mine ga alt

Joe Cole sørget for 1-0-seier til Chelsea mot Liverpool. Men holder det til finaleplass? Si din mening!

CHELSEA - LIVERPOOL 1-0: José Mourinho vant første del av sjakkpartiet mot managerkollega Rafael Benitez, takket være Joe Coles scoring i første omgang. Men duellen er bare halvveis.

Chelsea reiser nå til bortekampen med et solid utgangspunkt. Liverpool må score minst to ganger, og minst én gang i løpet av ordinær tid. Og det mot et londonlag som ikke har for vane å slippe til motstanderne.

Siden nyttår har Mourinhos menn bare sluppet inn tre mål i ligaen. Totalt har Chelsea bare 13 baklengsmål på 27 kamper.

Og skulle det svikte bakerst ved et par anledninger, bidrar gjerne Didier Drogba med et mål eller to. Han gikk målløs av Stamford Bridge onsdag kveld, men skal likevel ha mesteparten av æren for at Chelsea scoret.

- Drogba var kampens store spiller, konstaterte ekspertkommentator Erik Solér i TV3s studio.

Mourinho ville ha straffespark
Chelseas manager José Mourinho var forholdsvis tilfreds etter kampen.

- Jeg er fornøyd med spillerne. De ga alt, og fulgte kampplanen. Resultatet er ikke så verst. Vi vant, og holdt nullen, sa den suksessrike portugiseren, som vant Mesterligaen med Porto i 2004.

Han ville imidlertid ikke kommentere returkampen, men heller bruke energi på å klage over kampprogrammet.

- Vi må tenke på Bolton. Vi må vinne mot Bolton for å holde følge i ligagullkampen. Det er annerledes for Liverpool, de trenger bare å tenke på Mesterligaen.

Mourinho ville også ha straffespark, og klagde på det etter kampen, men Alvaro Arbeloas hands var så åpenbart utenfor straffefeltet at TV3s eksperter mistenkte portugiseren for å spille et spill.

Fortjent ledermål
Chelsea var det beste laget i første omgang på Stamford Bridge, og gikk til garderoben med en fortjent 1-0-ledelse ved pause.

Frank Lampard kunne gitt Chelsea ledelsen etter bare åtte minutter, men Liverpools målvakt Pepe Reina reddet mesterlig midtbanespillerens avslutning.

En feilpasning av John Arne Riise ga Didier Drogba og Chelsea en eventyrlig kontringsmulighet etter 15 minutter, men spissens pasning endte hos Reina, ikke Joe Cole.

Midtveis i første omgang traff Lampard godt med et frispark fra drøyt 25 meter, men skuddet gikk like utenfor stolpen. Riise var borti ballen, og kunne med litt utur lett ha styrt den i eget mål.

Strålende av Drogba
Chelseas kraftplugg av en spiss, Drogba, gjorde nesten all jobben selv da Chelsea inntok ledelsen på Stamford Bridge, men han overlot til Cole å sette ballen i mål. Det gjorde engelskmannen enkelt fra kloss hold etter et presist innlegg fra sin ivorianske lagkamerat.

- Chelsea har definitivt vært farligst, og skapt det meste, oppsummerte TV3s ekspertkommentator Vidar Davidsen etter første omgang.

Sju minutter etter pause fikk Steven Gerrard ballen der han liker det best; ved sekstenmeterstreken til motstanderen, i rettvendt posisjon midt på mål.

Liverpools kaptein sendte i vei et velplassert skudd, men Chelseas tsjekkiske målvakt, Petr Cech, viste hvorfor han er i ypperste verdensklasse og slo ballen til hjørnespark.

Liverpool hevet seg
Bortelaget var i det hele tatt bedre i andre omgang. Anført av nevnte Gerrard, som løp og løp og løp på Stamford Bridge onsdag kveld, kom Liverpool til en rekke innlegg. Men hver gang ryddet John Terry og Ricardo Carvalho opp i luftrommet foran Cech.

Likevel var det Chelsea som var nærmest nettmaskene også i andre omgang. Drogba flikket til Lampard, som banket løs fra 15 meter. Nok en gang stod Reina i veien for en Lampard-avslutning.

På overtid headet Drogba like utenfor etter en corner, da Reina satte seg selv ut av spill.

Det ble kampens siste målsjanse. Men denne semifinalen er bare halvveis - allerede førstkommende tirsdag møtes lagene igjen. På fryktede Anfield.

Hvilket lag går videre? Si din mening i kommentarfeltet!

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken