SISTE (kl 15.36): Det er uvisst hvorvidt det blir noen pressekonferanse med Drillo og NFF onsdag. Nettavisen holder deg oppdatert!

Sjansene er gode for at nettopp Riise vil få en viktig rolle dersom Egil Drillo Olsen overtar som landslagstrener, slik det hevdes onsdag. Drillo gjorde som kjent Stig Inge Bjørnebye til en nøkkelfigur på Drillos, hvor langpasningene fra venstrebacken opp mot hodesterke typer som Jostein Flo raskt ble et varemerke.

Norges eneste Serie A-spiller tok entusiastisk imot nyheten om at Drillo sannsynligvis leder landslaget i privatkampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland. Norges Fotballforbund (NFF) vil ansette Drillo som en midlertidig løsning fram til en permanent arvtaker for Åge Hareide er på plass.

Les også: Dette kan stoppe Drillo

- I og med at NFF ennå ikke har funnet ny trener, er det spennende og motiverende med Drillo. Han har lang erfaring med internasjonal fotball og har en klar formening om hvordan Norge skal spille fotball. Tiden vil vise hvor vanskelig det blir for Drillo å komme inn og lede et lag i eventuelt bare tre kamper, men jeg vet at alle spillerne har stor respekt for ham og vil lytte til det han har å si, sier Riise til Nettavisen.

- Vil slå positivt ut
Han tror at andre nåværende landslagsspillere også vil reagere positivt.

- Jeg har snakket med flere av spillerne som hadde Drillo som trener på 90-tallet, og alle sier mye positivt om han, så dette gleder jeg meg til. Jeg vet at dette vil slå positivt ut for spillerne og det norske folket. Jeg vil samtidig også gi honnør til forbundet, som virkelig har jobbet hardt og grundig med dette, og vil fortsette med det til en ny trener er på plass, sier Riise.

Fredrik Winsnes er om mulig enda mer positiv enn Riise. Strømsgodset-spilleren mener Drillo kan være mer enn en vikar.

- Vi må se an hvordan det går i de tre kampene, hvordan laget framstår og hvilke resultater man oppnår. Men for min del må han gjerne bli en permanent løsning, sier Winsnes, som begrunner synspunktet slik:

- Fenomenale resultater
- Drillo har fenomenale resultater å vise til. Han er en person som står for noe veldig konkret og tydelig.

Winsnes frykter overhodet ikke at han som midtbanespiller skal bli mindre involvert i spillet med Drillo som sjef.

- Det der synes jeg er tullball. Drillos spillestil for mange usaklige bakholdsangrep. Midtbanespillerne var mye involvert før også, sier trønderen.

For ham er gjennombruddshissighet definitivt ikke noe skjellsord.

- At ballen skal fort framover, er noe jeg støtter fullt ut. Jeg mener Drillo har helt rett når han sier at vi ikke kan slå utlendingene ved å spille på samme måte som dem. Vi må dyrke vår stil, sier Winsnes, som melder seg klar til innsats i privatkampen mot Tyskland etter å ha stått over den siste landskampen før jul mot Ukraina.

- Fortere framover
Kjetil Wæhler støtter også sine landslagskollegaer fullt ut.

- Jeg tenkte på det i jula – at Drillo kunne være en mann for landslaget. Han har gode prestasjoner og resultater fra tidligere, og hans spillestil kan gi oss bedre resultater, mener Aalborg-stopperen.


For:

- Vi må innse at vi ikke kan spille ut motstanderne. I stedet må vi finne tilbake til det enkle; full innsats og vise muskler.

- Nå regner jeg med at ballen vil gå fortere framover, det vil bli flere langballer og færre trekk, spår den gamle VIF-helten.

Ble vraket av Drillo

Selv vil Wæhler være en av de få på landslaget som har jobbet under Drillo – både i Wimbledon og i Vålerenga, uten at han bare har positive erfaringer med den påtroppende landslagssjefen.

- I Vålerenga var han bare analysesjef, men jeg var skuffet over at han ignorerte meg i Wimbledon. Jeg var skadefri fra november til april, men fikk aldri sjansen, medgir Wæhler, som likevel ikke er redd for at det skal bety at han ikke er ønsket denne gangen.

- Det blir spennende å se hvem som blir tatt ut, men han har vel fått med seg hvem som spiller og har spilt bra, sier den ferske Aalborg-stopperen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).