STORHAMAR - STJERNEN 10-1:

- Jeg vet ikke hvor mye tid du har? spør Magnus Sundquist når Nettavisen ringer for å høre hva som skjedde med laget hans på Hamar torsdag kveld.

Stjernen ble svimmelspilt og tapte 1-10.

Det er ikke mer enn en måned siden Stjernen slo Storhamar 5-3. Selv om Andreas Heier og Peter Wennerström manglet for bortelaget, skal det godt gjøres å gå fra 5-3-seier til 1-10-tap på én måned.

- Vi startet veldig bra. Så dårlige er vi jo egentlig ikke. Vi fikk 0-1 på en tåpelig feilmarkering. 2-0 kom da vi hadde pucken hele alene og mistet den. På 3-0 er det over. Da er det ingen som våger å på ut på isen, sier Sundquist til Nettavisen.

Eirik Skadsdammen satte inn 1-0. Patrik Bäärnhielm 2-0. Joakim Jensen 3-0. Det sto 3-0 etter en første periode hvor Stjernen vant skuddstatistikken 9-8.

Martin Gran satte inn 4-0, Joakim Jensen 5-0 og Jacob Berglund 6-0 i andre periode.

- Det var noen spillere som jobbet og kriget, men det var spillere som jeg ser ikke våger å gå ut på isen på 0-3. Alt er som bortblåst, mener Sundquist.

Etter 0-6 tok han ut keeperen til Stjernen, Chris Henrik Nygård. Ikke fordi han var dårlig, men for å la ham slippe ytterligere ydmykelser.

- Det er ingen av målene han kunne ha tatt. Jeg tok ham ut for å skåne ham. Vi visste at vi kom til å gå på noen smeller med dette laget, men det skal ikke bli 10-1. Dette var et voksent seniorlag mot et juniorlag.

Helt motløs blir imidlertid ikke Stjernen-coachen.

- Vi kan møte dem i morgen og vinne. Det er så store svingninger her. Jeg vil ikke si for mye om hva jeg mener er årsaken til det, men bunnivået er for lavt hos flere lag.

Det ble spilt tre andre kamper i Getligaen torsdag. Stavanger Oilers vant 6-3 mot Lillehammer, Kongsvinger Knights slo Manglerud star 4-3 og Lørenskog beseiret Frisk Asker 6-1.

Stavanger Oilers topper Getligaen med 33 poeng etter 13 matcher. Lørenskog er nummer to med 28 poeng. Stjernen ligger på sjuendeplass. Kongsvinger Knights.