Gå til sidens hovedinnhold

- Spillerne var utslitte

Det var Fabio Capellos unnskyldning etter Englands poengtap mot Sveits.

ENGLAND - SVEITS 2-2:

England skuffet med 2-2 og kun ett poeng i EM-kvalifiseringskampen mot Sveits på Wembley Stadium lørdag.

Fabio Capello, som førte de tre løvene til VM-sluttspillet i 2010, men ble ydmyket ut av mesterskapet i åttendedelsfinalen, kan ikke forvente annet enn et kjempepress fra engelske fotballhjerter foran europamesterskapet i 2012.

Hvis han kommer seg dit.

England er fortsatt ubeseiret i gruppe G, men uavgjort og poengtap på eget gress er ikke populært på den fotballgale øya. Montenegro har like mange poeng som engelskmennene, og kan finne på å stjele til seg den sikre EM-billetten.

Skyldte på tøff sesong
Og det kunne fort ha sett styggere ut for Capello. Sveits gikk opp i ledelsen etter to kjappe scoringer, og vertene måtte bruke andreomgangen på å utligne. Det holdt til ett poeng, men den italienske manageren skjønte at han kom til å trenge en unnskyldning for å forsvare seg mot de engelske tabloidhyenene.

Det ble en heller stusslig én.

- Vi manglet energi. De sveitsiske spillerne var friskere enn oss, men de har hatt en annen sesong, uttalte Capello etter poengtapet, ifølge Daily Mail.

Hva mente han med det?

Samtlige av de engelske spillerne som prydet gresset i London, spiller i Premier League. Det betyr 38 kamper i løpet av sesongen. I den sveitsiske førsteelleveren befant fire Serie A-spillere, tre Bundesliga-spillere og to Premier League-spillere seg. Ni av de engelske spillerne har i tillegg spilt i Mesterligaen eller Europe League denne sesongen, mens seks sveitsere har gjort det samme.

Det skulle ikke være noen grunn til å påstå at engelske landslagsspillere har hatt det tøffere enn de sveitsiske, og med det skulle ha grunn til å ha mindre energi i EM-kvalifiseringen.

Men det mente altså Capello.

- Det var tydelig at noen spillere manglet energi de siste ti minuttene. I moderne fotball får du det tøft dersom du ikke orker å presse. Jeg var bekymret i sluttminuttene. Sveits var veldig gode, sa 64-åringen, ifølge BBC Sports.

Bent rotet bort to poeng
Tranquillo Barnetta, som kom på andreplass med Bayer Leverkusen i den tyske Bundesligaen denne sesongen, puttet to mål i løpet av tre minutter, og sørget for at Sveits gikk opp i en overraskende 2-0-ledelse. Begge scoringene kom på frispark etterfulgt av mye tull i det engelske forsvaret.

Frank Lampard reduserte like etterpå til 2-1 på straffe, og fem minutter etter hvilen utlignet innbytter Ashley Young.

England fikk flere sjanser til å snu kampen og få med seg alle poengene. Darren Bent må ta på seg mye av skylden for at ett poeng ikke ble til tre. Aston Villa-spissen fikk to gigantiske målsjanser, som endte opp i intet.

- Etter at vi utlignet til 2-2 fikk vi fire store sjanser til å avgjøre kampen med et tredje. Vi misset på alle mulighetene. Det er helt utrolig, mente Capello.

Kommentarer til denne saken