Gå til sidens hovedinnhold

Spillselskap: - Trude Drevland (H) taper valget

- Det blir en skikkelig thriller.

Som tidligere valg, kan du også i år tjene - eller tape - penger på valgresultatet.

Spillselskap har egne odds for ordførerkandidater og byrådslederkandidater, og de har sine klare mening om hvem som vil vinne makten.

- Du kan spille på hvem som blir ordfører i alle landets kommuner. Dette er første gang noen har satt odds på samtlige kommuner. I 2011 hadde vi til sammenligning bare odds på 20 kommuner, sier Mikael Mellqvist i spillselskapet Betsson til Nettavisen.

Bergen: - Ap får ordføreren
I Bergen er det nå svært jevnt på meningsmålingene mellom Høyre og Arbeiderpartiet, der ordfører Trude Drevland (H) kjemper om jobben sin.

Men Betsson mener Drevland vil tape maktkampen, og gir henne en odds på 5,0. Det vil si at du får igjen fem ganger innsatsen din om du satser penger på den fargerike ordføreren.

Drevland måtte gå ut i en ulønnet permisjon rett før valget, fordi politiet har gjenåpnet undersøkelsessaken mot henne i den såkalte cruise-saken.

Spillselskapet mener det er størst sannsynlighet for at Aps ordførerkandidat, Marte Mjøs Persen, blir ny ordfører i Bergen, og har gitt henne en odds på 2,5.

Like bak henne havner KrFs ordførerkandidat Marita Moltu, som har en odds på 2,7.

- I Bergen tror vi det blir en skikkelig thriller, og vi klarer nesten ikke å skille Marte Mjøs Persen og Marita Moltu, men har etter mye tenking landet på at Marte Mjøs Persen er knepen favoritt, sier Mellqvist.

Aps bystyrekandidat, Harald Schjelderup, utpekes som den mest sannsynlige neste byrådslederen i Bergen, med en odds på 1,3. Mens Høyres byrådsleder, Martin Smith-Sivertsen, har en odds på 2,25.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Oslo: - Høyre vinner
Det er går også mot et thrillervalg i Oslo, der det nærmest er dødt løp mellom blokkene, med Miljøpartiet De Grønne på vippen.

Der mener Betsson imidlertid at det er Høyre som vil gå seirende ut.

- Vi tror sterkt på en ny ordførerperiode for Fabian Stang, og har gjort det helt siden vi satte denne oddsen i juli. Vi har ikke fått noen signaler som tyder på at han ikke vinner, sier han.

Høyre-ordfører Fabian Stang har fått en odds på 1,65, mens Aps ordførerkandidat, Tone Tellevik Dahl, har en odds på 3,0.

Enda mindre sannsynlig mener de det er at MDGs ordførerkandidat, Shoaib Sultan, blir ordfører. Spiller du på ham, får du igjen åtte ganger summen dersom han blir ordfører.

Og skulle det bli Frps førstekandidat Carl I. Hagen, vil du tjene enda bedre. Oddsen på Hagen er satt til 50,0.

Oddsen for byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er 1,7, og for Aps Raymond Johansen er oddsen 2,0.

Tromsø: - Ap vinner
I Tromsø, der Høyre nå har ordføreren, mener spillselskapet at det er mest sannsynlig at det er Ap som overtar ordførerjobben.

Aps ordførerkandidat Jarle Aarbakke får en odds på 1,35.

Rødts Jens-Ingvald Olsen har til sammenligning en odds på 4,0, og Høyres nye ordførerkandidat Kristian Støback Wilhelmsen har oddsen 5,0. Dermed kan du tjene mye penger om du satser på Høyre.

I Stavanger mener de at det er Høyre som får ordføreren, skal vi tro oddsene. Høyres førstekandidat Christine Sagen Helgø har en odds på 1,18, mot Aps kandidat, Cecilie Bjellan, som har odds på 4,0.

I Kristiansand er det også Høyre som får best odds. Ordfører Harald Furre har en odds på 1,5. Deretter kommer KrFs ordførerkandidat Jørgen Haugland Kristiansen (3,0) og Aps kandidat Mette Gundersen (5,25).

- Ikke som Premier League
- Er det mange som har satset penger på kommunevalget?


- For å være i underholdningssegmentet og ikke sportsspill, så er det veldig bra, men det er ikke i nærheten av samme nivå som Premier League og Tippeligaen, sier Mellqvist.

Han forteller at det er deres oddsteam som har satt oddsene.

- De har sett på valghistorikk og valgmålinger, samt snakket med politikeren og lest lokalmedia, sier han.

- Hvem sitter i oddsteamet?

- Det er en rekke nordmenn som inngår i vårt gigantiske oddsteam på Malta, sier Melqvist.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken