Gå til sidens hovedinnhold

Spilte dataspill - lot barna sulte

Oppslukt av «Dungeons & Dragons» glemte foreldrene å gi barna mat.

Mens den to år gamle sønnen og den ett år gamle datteren nesten sultet i hjel, satt foreldrene Michael og Iana Straw foran dataskjermen og lot seg rive med av online-versjonen av «Dungeons & Dragons», melder AP.

Nå har foreldrene, som er bosatt i byen Reno i Nevada, erklært seg skyldige i forsømmelse av barna. De kan bli dømt til opptil tolv år i fengsel.

- For opptatte
- De hadde mat, de bare valgte å ikke gi den til barna fordi de var for opptatte med dataspill, sier aktor Kelli Ann Viloria til Reno Gazette-Journal, ifølge AP.

De to barna ble tatt til sykehus av sosialarbeidere forrige måned, og var nær døden av sult. Ettåringen veide bare 4,5 kilo, og storebroren hadde problemer med å gå fordi musklene var underutviklet.

Kattetiss
Helsearbeiderne måtte også barbere av den ett år gamle jenta håret, da det var sammenfiltret av kattetiss.

25 år gamle Michael Straw er arbeidsledig, og investerte i datautstyr og en stor flatskjerm-tv da han arvet nærmere 300 000 kroner. Etterpå ble både han og kona hektet på spillingen.

- Det er lett for folk å bli avhengig av noe og forsømme barna sine. Enten det er dataspill eller metamfetamin, er det et alvorlig problem som vi må bli mer klar over, sier en talsmann for Nevada Child Abuse Prevention til AP.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021