Gå til sidens hovedinnhold

- Spiste av offeret

Uhyrlighetene rundt halshoggingen på Greyhoundbussen blir verre.

I et hemmelig politiopptak kommer det fram nye og grusomme detaljer om det brutale drapet om bord på Greyhoundbussen i Canada onsdag denne uka, ifølge AP.

Vince Weiguang Li (40) er allerede siktet for forsettlig drap etter å ha halshogget Tim McLean (22).

Les også: Han halshogget mann på bussen

- Kuttet av biter
Opptaket fra politisambandet som ble lagt ut på nettstedet Liveleak.com varer i rundt 80 sekunder og inneholder beskrivelser av Lis bevegelser om bord på bussen mens bussen var omringet av politiet. Angriperen blir referert til som «badger», et uttrykk for en plageånd eller forfølger.

En politibetjent forteller at han er bevæpnet med kniv og saks, før en annen utbryter.

- «Badger» er bak i bussen, kutter av biter og spiser det.

Kanadisk politi opplyser at opptaket er fra det interne politisambandet og ikke ment for offentligheten.

Uten forvarsel
Li stakk uten forvarsel McLean gjentatte ganger med kniv, før han skar hodet av den unge medpassasjeren.

Drapsmannen skal ifølge øyenvitner har vist fram hodet til de andre passasjerene som på dette tidspunktet hadde rømt bussen. Deretter forskanset han seg i bussen hvor han i flere timer forhandlet med politiet.

Politiet har vært sparsomme med opplysninger om saken og har ennå ikke bekreftet drapsofferets identitet. Familien og venner av Tim McLean har imidlertid bekreftet at det dreier seg om 22-åringen, og beskriver ham som en god gutt med et stort hjerte.

Pliktoppfyllende ansatt
Motivet for drapet er en gåte for både politiet og de vettskremte medpassasjerne som ble vitne til ugjerningen. Li opptreden i retten da han ble framstilt for fengsling i Portage La Prairie i Manitoba, bidro ikke til å kaste lys over spørsmålet. Taus og med bøyd nakke, svarte han dommeren kun med korte nikk.

Arbeidsgiveren hans, Vincent Augert, som distribuerer aviser i Edmonton, forteller om punktlig og pliktoppfyllende ansatt. Han skal imidlertid ha fortalt sin kone at han var nødt til å reise bort i noen dager på grunn av en krisesituasjon i familien, uten at det er kjent hva dette dreier seg om.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis