Gå til sidens hovedinnhold

Splittelse blant hjelpeorganisasjonene

Flere av de store hjelpeorganisasjonene er kritiske til at Røde Kors ikke vil være med på et felles kontonummer for nødhjelp til katastrofeområdene i Sørøst-Asia.

Røde Kors har så langt fått inn 135 millioner kroner fra norske givere til kontonummer 10. De andre fire store humanitære organisasjonene i Norge har opprettet et felles kontonummer, som er 80. Til sammen har det kommet inn 200 millioner kroner til flomofrene.

- Et felles kontonummer ville totalt sett bidratt til mer penger og mindre forvirring blant folk. Fordelingen av disse pengene mellom organisasjonene burde det heller ikke være noen umulighet å bli enig om, sier kommunikasjonssjef Petter Nome i Flyktningerådet til VG.

Dag H. Nestegaard i Redd Barna sier han personlig ikke helt forstår hvorfor Røde Kors driver alenegang. Informasjonssjef Bjørn Pettersen i Norsk Folkehjelp understreker at han ikke synes det er rett tid for å kritisere hverandre, men at Norsk Folkehjelp mener målet må være færrest mulig kontonumre.

Røde Kors’ kommunikasjonssjef Herborg Bryn stiller seg imidlertid helt uforstående til kritikken. Hun sier hun ikke kan forstå at det skal være så vanskelig å forholde seg til to kontonumre.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken