I forrige uke nevnte Hillary Clinton drapet på Robert F. Kennedy, som ble drept i juni under nominasjonsprosessen i 1968, for å påpeke at det ikke er uvanlig at nominasjonskampen varer til ut i juni.

Clintons kommentar har høstet massiv kritikk og flere i Kennedy-familien mener uttalelsen var skjødesløs og skandaløst. Uttalelsen har også skapt assosiasjoner mellom Barack Obama og attentatet mot Kennedy.

- Burde bli drept
Den tidligere byråsjefen i Washington Times, Liz Trotta, var invitert til FOX for å diskutere senator Clintons siste kommentar vedrørende drapet på Robert F. Kennedy.

Men Trotta kom til skade for å kalle Illinois-senatoren for Osama, og det hele endte med at hun forsøkte å spøke det bort ved å si at både Obama og Osama Bin Laden burde bli drept.

- Og mange oppfatter dette som et forslag til å drepe Osama – Obama – vel, begge hvis vi kunne, he-he, sa Trotta.

Flere politiske analytikere mener at Clintons kommentar kan ha styrket faren for at noen vil sette seg som mål å drepe Barack Obama.

- Alle har tenkt tanken at senator Obama kan være i fare. Nå er det ute i offentligheten. Alt som trengs er én psykopat, sier professor Rick Shenkman ved George Mason University i Virginia, til New York Post.

Se klippet under.(Artikkelen fortsetter under).

HTML EMBED

Beskyttet av Secret Service
Secret Service ble tidlig i Demokratenes nominasjonsprosess satt til å beskytte Obama i frykt for et attentat. Men muligheten for et attentat mot ham som kan bli USAs første svarte president, har inntil Clintons kommentar blitt dysset ned i media.

Clinton har ingen mulighet til å bli nominert til Demokratenes presidentkandidat, men mange har spekulert i at hun kanskje vil få tilbud om å bli visepresidentkandidat. Amerikanske aviser skriver at denne muligheten forsvant etter Kennedy-uttalelsen.

Barack Obama har derimot akseptert unnskyldningen til Clinton og omtaler uttalelsen som uforsiktig.

Kilder: CNN, New York Times, New York Post.

Les Nettavisen på mobilen (wap.nettavisen.no):
Send NETT til 1930 for gratis bokmerke)

Bli varslet om de viktigste nyhetene på sms:
Send NYHET START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding)