Gå til sidens hovedinnhold

Sporting Braga tar første stikk

Sporting Braga møter rumenske Pandurii TG Jiu til første oppgjør i Europa League-kvaliken. Les dagens oddstips.

Sportspills meny torsdag:
V4 Solänget: Banker med mersmak
V5 Klosterskogen: Hop`n i fokus
V65 Øvrevoll: Gaver på Øvrevoll

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Europa League-kvaliken, Allsvenskan, norsk 3.divisjon, svenska cupen, dansk 1.divisjon, islandsk superliga og brasiliansk cup.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
159.Atromitos Athinon - AZ Alkmaar H 2.70
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2. Med fjorårets fjerdeplass i den ordinære sesongen kopierte Atromitos Athinon tabellplassering fra 2011/12. Var lenge med i kampen om CL-kvalik plass i det greske sluttspillet, men måtte til slutt se seg slått av PAOK med to poeng mer. Har begrenset med erfaring fra spill i Europa; i 2007 ble det en tidlig exit mot Sevilla i første runde, mens det gikk noe bedre i fjor, grekerne ga Newcastle god kamp i playoff-runden hvor de spilte 1-1 hjemme, men tapte 0-1 borte. Åpnet årets sesong med 2-2 hjemme mot Ergotelis.

AZ Alkmar ble ikke bedre enn nummer ti forrige sesong, men er kvalifisert til EL som cupmestere. Årets sesong startet med tap mot Ajax i Supercupen og 2-4 nederlag mot Heerenveen i seriepremieren. Fikk revansjert cuptapet hjemme mot Ajax i neste serierunde og står med 2-0-1. Mistet i sommer toppscorer Jozy Altidore til Sunderland og måtte også gi slipp på Adam Maher til konkurrenten PSV. Kom seg til kvartfinalen i EL i 2011/12, hvor de kom til kort mot Valencia. Flere av de faste fra den tid er ikke lenger å finne i stallen og trener Gertjan Verbeek må sette sin lit til at nye navn, deriblant Markus Henriksen, kan føre de ut i Europa igjen.

Hvis man ser på tidligere prestasjoner har nederlenderne klart mer å vise til. Men årets AZ er ikke det samme som kom seg til kvartfinalen for to år siden. Grekerne viste at de hadde noe å stille opp med i fjor og vi tror de kan by på problemer for AZ i Athen. Skal likevel ikke undervurdere AZ, men i det som ser ut til å bli en jevn duell finner vi mest verdi i hjemmeseier til 2.70 i odds.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens avslag
KS Kukesi - Trabzonspor B 1.30
Albanske Kukesi står med to opprykk siden 2010 og leverte i fjor bestenotering i klubben historie med sin andreplass i ligaen. I sitt første forsøk i Europa har laget slått ut Flora Tallinn, Sarajevo og Metalurg Donetsk, som må kunne sies å være imponerende av nykomlingen. Trabzonspor er videre etter å ha tatt seg av Derry City og Dinamo Minsk. Prøvde seg også i EL-kvaliken fjor, men tapte til slutt på straffespark mot ungarske Videoton. Tyrkerne endte som nummer ni i serien forrige sesong, og det er ikke forventet at de kommer til å gjøre noen kraftige hopp på tabellen i år. Blir likevel favoritter mot et albansk lag uten meritter, men til 1.30 holder vi oss langt unna spill.

Dagens spill
CS Pandurii TG Jiu - Sporting Braga

Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2. Pandurii Lignitul Târgu Jiu leverte sin beste sesong i fjor med sølv i ligaen og prøver seg nå for første gang ute i Europa. Rumenerne har levert en godkjent innsats så langt, hvor de tok seg av Levadia fra Estland i den første runden, før de deretter slo ut Hapoel Tel Aviv med 1-1 hjemme og 2-1 borte. Viser derimot dårlig form i den hjemlige serien med tap i sine to siste mot lag av ymse kvalitet og har nå 2-1-2 etter fem runder. Klubben solgte i forrige uke sin faste midtbanemotor Dan Nestor til franske Evian og etter en hektisk sommer er laget nå uten en rekke andre faste spillere fra fjorårets suksess-sesong.

Sporting Braga kom seg til gruppespillet i Champions League i fjor, men vant kun én kamp (borte mot Galatasaray) og havnet sist i gruppen. Har i de senere årene etablert seg i det øvre sjiktet i den portugisiske ligaen, men er ennå et godt stykke unna å true Porto og Benfica på topp. Var svært nære å sikre seg ett nytt forsøk på CL spill med forrige sesongs fjerdeplass, men Pacos de Ferreira kapret til slutt kvalik-plassen med to poeng mer. Braga fikk derimot en søt hevn med 2-0-seieren over Pacos på bortebane i sesongpremieren forrige helg. Trener Jesualdo Ferreira har fått inn noen spennende tilvekster til årets stall og spesielt vingen Felipe Pardo leverte et godt førsteinntrykk i debuten. Laget har også flere overbevisende treningskamper i sommer mot Premier League motstand. West Ham ble slått, mens møtet med Newcastle og Norwich endte uavgjort.

Pandurii overrasket med å vinne borte mot Hapoel i forrige runde og skal ha honnør for det. Men det skal sies at kvaliteten til Hapoel er av diskutabel karakter. Sporting Braga ser ut til å ha kommet styrket ut av sommerens transaksjoner og har spillere som besitter erfaring fra spill i CL og EL. Første kamp i en playoff er alltid vanskelig å bedømme, muligheten for at Braga spiller med svært liten risiko for avgjøre hjemme er tilstede. Men Pandurii trenger et godt utgangspunkt før returmøtet og er nødt til å ta sjanser. Det kan gjestene utnytte. Norsk Tipping tilbyr 2.10 på borteseier, som faktisk er på samme nivå som konkurrentene. Portugiserne skal være det bedre laget og får tipset som dagens spill.

CS Pandurii TG Jiu - Sporting Braga 2.85 3.10 2.10

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken