- Fartsguttene leverte og kjørte bra i den første treningsomgangen i utfor, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB onsdag. Like fornøyd er han ikke med jentene.

Ragnhild Mowinckel, som det var stilt visse forventninger til, endte på en skuffende 20.-plass i super-G-rennet som innledet alpin-VM.

- Ragnhild bukket dessverre litt under for presset. Der hadde vi nok forhåpninger om litt mer. Jeg leste at det var forventning om medalje, men vi var vel mer på en plass blant de seks beste. Nå endte hun på 20.-plass. Det betyr kanskje at mesterskapet vil fjerne noen forventninger for hennes del, for nå bukket hun under for sitt eget press i sitt eget hode. Det var litt synd, sa Ryste.

- Maria Tviberg viste at hun har noe i et mesterskap å gjøre. Hun viste seg fram som debutant. Starten har vært bra, men det kunne vært litt bedre på jentesiden, fortsatte han.

Satte standard

På herresiden satte Kjetil Jansrud en god standard ved å kjøre inn til beste tid på utfortreningen. Han viste at formen fra Kitzbühel-helgen, der han vant det beryktede utforrennet, er intakt. Det var også svært gledelig at Aksel Lund Svindal leverte en god prestasjon og bestemte seg for å bli med videre i mesterskapet.

- Gutta leverte, men man skal være forsiktig med å lese for mye ut av den første treningsomgangen. Det var en god gjennomkjøring, og Aksel valgte å gå videre i mesterskapet. Han føler seg trygg nok til det. Det er bra, slo Ryste fast overfor NTB.

Aleksander Aamodt Kilde fikk noen problemer ganske høyt oppe i traseen og bommet på en port, men han kom til mål. Etterpå sa han at han var fornøyd med enkelte svinger og kjøringen i en del partier i løypa, men han mente å ha mer å gå på.

Positivt

Sportssjefen vil ikke legge for stor vekt på at Svindal er tilbake igjen, men han la ikke skjul på at det skaper en positiv stemning i den store norske VM-troppen. Nå er trekløveret på fartslaget for menn samlet igjen, og det gir alle løperne trygghet.

- Jeg tror guttene liker å være et team igjen. Nå er de sammen igjen de tre som har kjørt oppkjøringen sammen inn i sesongen. Alle er i godt humør, og det er flere som kan dele på ansvaret. Det er den største betydningen av at Svindal blir med videre i mesterskapet. De kan diskutere med hverandre og legge taktikken sammen. Det er positivt, sa Ryste til NTB.

Onsdagens super-G for menn i VM ble avlyst og utsatt til torsdag på grunn av store snømengder som falt ned over VM-traseen. De neste dagene er det meldt fint vær med sol i Beaver Creek. (©NTB)