Gå til sidens hovedinnhold

Sprengte dynamitt i Flekkefjord

65 vindusruter ble knust i en eksplosjon ved skole i Flekkefjord. Politiet tror det kan ha vært brukt dynamitt.

Klokken 00.21 nyttårsaften ble politiet varslet om at det var knust en rekke vinduer i tre bygg ved Trellebakken skole i Flekkefjord i Agder.

- Det må ha vært et kraftig smell, for 65 vindusruter er blitt knust. I tillegg har byggene andre skader, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Krimteknikere
Smellet var så kraftig at det er grunn til å tro at det ikke var vanlig fyrverkeri som var i bruk. Ifølge Avisen Agder var det en dynamittsalve som ble detonert i nærheten av skolen.

- Vi vet det har vært en kraftig eksplosjon, som har fått store materielle. En eller annen form for sprengstoff er brukt, og det er lett å tenke seg at dette kunne gått langt verre.

Bakken vil ikke spekulere i hvorvidt dette ligner pøbelstreker:

- Stedet er sikret, og 1. nyttårsdag kommer kriminalteknikere fra Kristiansand for å undersøke stedet nærmere. Vi er veldig interessert i tips fra publikum, sier Bakken til Nettavisen.


Ønsker tips
Det er ikke meldt om noen personskader etter hendelsen.

- Vi stod på verandaen ned mot byen da det smalt. Det var et voldsomt drønn og vi fikk småstein i hodet av eksplosjonen, forteller en mann fra området.

Politiet ser svært alvorlig på saken. Hvorvidt dette får konsekvenser for skolestart, er ikke kjent.

Har du tips, ta kontakt med politiet på 02800.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?