Gå til sidens hovedinnhold

Sprengte verditransport i filler

Ranere skjøt med automatvåpen mot svensk politi.

En verditransport ble ranet fredag kveld utenfor Stockholm. Bilen ble sprengt i filler og taket ble skrellet av som på en hermetikkboks, skriver Aftonbladet.

Gjerningsmennene slo til ved Märsta rett før klokka 23 mot en verditransport som var på vei fra Arlanda med penger. Ranerne skjøt med automatvåpen mot en politibil som fulgte transporten.

- Trolig ville ranerne markere. Politiet stod på avstand og avventet situasjonen, sier vakthavende ved Arlanda-politiet, Barry Gunnarsson, til avisen.

Verken vektere eller politibetjenter ble skadd.

Drøyt 30 politipatruljer ble sendt ut sammen med flere helikopter. To biler ble funnet forlatt og stukket i brann på to ulike steder i nærheten av åstedet. Politistyrkene drev natt til lørdag en omfattende jakt etter gjerningspersonene.

Tidlig lørdag morgen var det ikke meldt om pågrepne.

Store summer
Sjefen for verditransport-selskapet G4S, Leif Svensson, forteller at det befant seg store summer i bilen. Han vil imidlertid ikke avsløre hvor mye penger transporten inneholdt og han påpeker at bilen var utstyrt med moderne teknologi.

Selv om ranerne har fått med seg pengekasser, risikere de at pengene ødelegges om de forsøker å åpne kassene.

Svensson mener derfor det er ubegripelig at ranerne igjen slår til mot en av deres verditransporter. Selskapet ble også utsatt for ran i det samme området i juli i fjor.

- Verre enn Bagdad
Svensson er oppgitt over politiets innsats for å stanse de mange ranene av verditransporter i landet. Nærmest ingen ranere etter tatt. Han påpeker at selskapet driver virksomhet i 100 land.

- Men slikt skjer ikke i andre land. Sverige er unikt. Og Stockholm er verre enn Bagdad. Nå må samfunnet ta grep om situasjonen med automatvåpen og sprengstoff, sier han.

Han mener det ikke er riktig at selskapet skal tvinges til å investere flere hundre millioner for å forsvare seg mot det tungt bevæpnede ransmiljøet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?