Gå til sidens hovedinnhold

- Spretter ikke champagnen

Tross dominans etter pause ble det ingen trepoenger på bortebane for Fredrikstad. - Tilfeldig, mener FFKs trener.

(Trykk på playknappen i videovinduet over for å se kampens høydepunkter)

STORSTADION (Nettavisen): SANDEFJORD-FREDRIKSTAD 2-2 (kampfakta og spillerbørs):

29. oktober 2005 – for snaut 20 måneder siden – sørget Fredrikstads borteseier mot Start for Vålerenga-gull og fornyet eliteseriestatus i Plankebyen. Etter dette står laget med kun én eneste eliteserieseier utenfor egne trakter. Og selv om lagets nye trener foreløpig har tatt den norske eliteserien med storm, har han ikke klart å snu bortetrenden.

- Nei, men jeg tror det er tilfeldig. Mot Sandefjord skaper vi mange målsjanser etter pause, og det føles ut som vi burde ha vunnet, sier den sindige svensken, som likevel ikke kan gråte for mye for poengdeling da vertene tross alt ledet to ganger.

Men dominans i målsjanser og cornere resulterte allikevel ikke mer enn 2-2 mot det formsvake vestfoldlaget. I år står FFK med fire poeng på lagets seks bortekamper.

- Men vi har nå spilt uavgjort i de tre siste bortekampene våre, og jeg synes ikke vi er noe dårlig bortelag. Vi legger ikke opp taktikken veldig annerledes enn på hjemmebane. Det er klart støtten fra eget publikum teller mye, men normalt har vi da også med oss mange bortefans som gir mye lyd, sier Grønhagen, godt fornøyd med de tilreisende som hadde krysset fjorden for å støtte FFK onsdag kveld.

Hans midtbanespiller Hans Erik Ramberg var av FFK-spillerne som var markante etter å ha giret opp et par hakk i pausen. Uten at han jublet for poengdeling.

- Nei, det er surt at vi ikke skal klare å vinne borte. Jeg vet ikke hvorfor. Vi burde så absolutt ha klart det i dag. Så det blir ingen som spretter champagnen for at vi har tatt med oss ett poeng her, sier 30-åringen, som likevel har tro på at årets første borteseier er rett rundt hjørnet.

- Mot Strømsgodset i Drammen på søndag. Da kommer den, sier midtbanespilleren.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren