Gå til sidens hovedinnhold

- Spurs ble kjempet ut av stilen

Leeds-spissene ordnet cupbombe og første seier over Tottenham på over elleve år.

LEEDS - TOTTENHAM 2-1:

Tottenham ligger på fjerdeplass i Premier League. Mannskapet til André Villas-Boas skal normalt ikke ha trøbbel med å spille ut en motstander som ligger 27 plasser lenger ned i det engelske ligasystemet.

Men trøbbel fikk Spurs så absolutt da man gjestet den gamle storklubben Leeds til duell i FA-cupens 4. runde.

Luke Varney sendte vertene foran etter et kvarters spill på ærverdige Elland Road. Angriperen mottok ballen ute til venstre etter at en pasning fra Michael Brown ble flikket videre med hælen av El-Hadji Diouf.

Tidligere Portsmouth- og Blackpool-spiller Varney avanserte til hjørnet av femmeteren før han resolutt satte ballen inn i lengste hjørne.

Skapte lite
Tross en langt bedre posisjon i engelsk ligafotball, klarte ikke Spurs å skape mye i den første omgangen.

Clint Dempsey hadde et skuddforsøk mot slutten av den første halvdelen, mens Ross McCormack fikk en betydelig større mulighet alene med Brad Friedel.

Samme McCormack var mannen som ga Leeds ytterligere giv i jakten på avansement. Fem minutter etter sidebyttet ble en ny bakromspasning slått inn bak Tottenhams forsvar.

Se mer nytt fra engelsk fotball her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'i0twb4akehz21pxp0uyzro758', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-i0twb4akehz21pxp0uyzro758', 'eplayer14');

Skotske McCormack gjorde en fin dragning som satte Steven Caulker ut av spill, før han banket til opp i vinkelen bak Friedel.

El-Hadji Diouf var nest sist på ballen, men det var en tidligere Spurs-kjenning som fikk flest lovord fra BBC Radio.

- Michael Brown spilte helt supert i dag. Han la inn en prestasjon som var en kaptein verdig. Alle Leeds-spillerne kan strekke armene i været og si at de ga alt i dag, kommenterte tidligere Leeds- og England-back Danny Mills.

- Spurs ble kjempet ut av stilen i dag, fortsatte Mills.

Stjernene sviktet
Clint Dempsey reduserte for bortelaget åtte minutter senere, men Spurs-laget, som så sterkt ut på papiret, klarte aldri å hente inn Leeds ledelse.

Selv ikke spillere som Gareth Bale og Aaron Lennon maktet å skape nok til å overliste Jamie Ashdown en andre gang. Innbytterne Mousa Dembélé og Jonathan Obika kom nærmest, uten å treffe mellom stengene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dermed fikk Leeds revansj for tapet i 4. runde av samme cup mot nordlonderne for tre år siden.

Den gangen avanserte Tottenham med 3-1-seier i omkampen på Elland Road etter 2-2 i det første oppgjøret på White Hart Lane.

Leeds, som med seieren er klar for 5. runde for første gang siden 2003, har ikke slått Spurs i en obligatorisk kamp siden 4. november 2001. Da ble Tottenham sendt hjem med 1-2-tap fra seriekampen i West Yorkshire.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken